Sa taxati bine!

Apropo.ro / 01.03.2008, 13:57
Sa taxati bine!
Taxa auto in multiplele forme plamadite de Guvernul Romaniei a fost subiectul fierbinte la inceput de an, in randul automobilistilor romani.

Taxa auto in multiplele forme plamadite de Guvernul Romaniei a fost subiectul fierbinte la inceput de an, in randul automobilistilor romani. Vedeti cum taxeaza alte tari automobilele si cum isi protejeza mediul prin stimulentele oferite.

In timp ce ai nostri guvernanti au trecut de la o forma a taxei considerata discriminatorie pentru automobilele noi, la una care favoriza automobilele vechi si de abia in ultima clipa au descoperit adevarata menire a ei, cea de a proteja mediul inconjurator si incuraja automobilistii spre a se indrepta catre modelele mai eficiente, in alte tari totul se judeca la bara ecologiei. Ai o masina care polueaza mult, platesti pe masura, ai un autoturism cu emisii scazute, te scutim de taxe, ba chiar iti dam si bani inapoi, cam asta e filozofia ce troneaza in Europa Vestica automobilistica. Sa vedem, insa, cum se prezinta exact situatia in statele membre cu vechime din Uniunea Europeana:

Germania: Scopul programului de protectie a climatului al guvernului german, asupra caruia s-a convenit pe 5 decembrie 2007, este de a reduce emisiile de CO2 provocate de trafic cu 33,6 milioane de tone. Mijloacele pentru atingerea acestui obiectiv includ trecerea de la calcularea impozitului pe baza puterii fiscale la taxarea in functie de emisiile de CO2-stabilita pentru 2009, detalii imbunatatite privind consumul de carburant al autoturismelor si cresterea utilizarii biocarburantilor. La nivel UE, guvernul german propune stabilirea de limite maxime pentru emisiile medii de CO2 pentru automobilele noi.

Citeste la Promotor cum se aplica taxa auto in tarile UE

Trimite urari de martisor prin Free Sms!