Sabau: Am facut un joc modest și nu avem nici o scuza

Apropo.ro / 25.06.2007, 10:08
Sabau: Am facut un joc modest și nu avem nici o scuza
Antrenorul echipei Gloria Bistrița, Ioan Ovidiu Sabau, a declarat ca jucatorii sai au avut o evoluție "modesta" în meciul cu FK Grbalj, scor 2-1, din prima manșa a turului I al Cupei UEFA Intertoto, și a precizat ca nu au nicio scuza pentru prestația lor, transmite

Antrenorul echipei Gloria Bistrița, Ioan Ovidiu Sabau, a declarat ca jucatorii sai au avut o evoluție „modesta” în meciul cu FK Grbalj, scor 2-1, din prima manșa a turului I al Cupei UEFA Intertoto, și a precizat ca nu au nicio scuza pentru prestația lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu sunt mulțumit de joc, chair daca putem sa ne gasim o mie de scuze. Ca a fost o perioada scurta de pregatire, ca sunt jucatori noi, ca nu sunt relații de joc… Dar nu avem nicio scuza. Destul de modest ne-am comportat cu o echipa, consider eu, sub valoarea noastra. Este un joc care ma ajuta sa fac o evaluare, sa vedem exact jucatorii la ce nivel se ridica dupa vacanța. Trebuie sa ne dea de gândit, pentru ca am întâlnit un adversar modest. Am câștigat doar cu 2-1 și la un moment dat riscam chiar sa facem egal acasa”, a spus Sabau.

Tehnicianul formației bistrițene este încrezator ca evoluțiile echipei vor crește din punct de vedere calitativ odata cu introducerea unor jucatori precum Cristian Coroian, Cosmin Tilinca sau Dan Matei, ultimul nerefacut dupa o accidentare. „Sunt jucatori valoroși care n-au jucat astazi, iar atunci când o vor face și când vor fi la un nivel de pregatire foarte bun, se va schimba calitatea jocului. De la saptamâna la saptamâna lucrurile se pot schimba, prin pregatire fizica și prin faptul ca apar niște relații de joc”, a comentat Sabau.

Ioan Ovidiu Sabau a subliniat ca pentru meciul retur, programat la 30 iunie, în Muntenegru, va încerca sa alcatuiasca cel mai în forma lot. El a menționat ca, în ciuda debutului mai slab din Intertoto, spera ca Gloria sa ajunga pâna în turul trei al competiției, unde ar urma sa întâlneasca pe Atletico Madrid. „Nu trebuie sa abandonam ideea ca vom juca cu Atletico Madrid. Trebuie sa ne pregatim pentru a ne îndeplini acest obiectiv, pentru ca ne dorim foarte mult sa aducem Atletico Madrid la noi acasa”, a spus Sabau.

Antrenorul Gloriei considera ca postul de portar este cel mai bine acoperit în acest moment și nu a exclus posibilitatea operarii unor modificari la nivelul lotului. „Tatarușan în ultimul joc de campionat a aparat nu bine, ci foarte bine. El și Albuț sunt doi portari în care ne punem mari speranțe. Cel mai în forma va apara. Daca am avea pe fiecare post o astfel de concurența, am avea o echipa foarte valoroasa”, a spus Sabau.

El a menționat ca spera ca jucatorii transferați din Liga a II-a sa reușeasca sa se ridice la nivelul cerut de primul eșalon și a subliniat ca aceștia nu trebuie sa priveasca Gloria Bistrița doar ca pe o rampa de lansare. „Ramâne de vazut daca vor reuși sa progreseze, sa aiba o mentalitate de învingatori, daca vor fi dornici sa înțeleaga ceea ce se dorește de la ei. Gloria Bistrița nu este o echipa modesta, de mâna a doua. Este o echipa la care sunt pretenții, la care se așteapta maximum de la fiecare. Nu trebuie sa plecam de la ideea ca aceasta echipa este o rampa de lansare pentru jucatori. Vin, joaca pentru ei și pleaca. Se dorește performanța și trebuie sa se pregateasca foarte bine și sa obținem niște rezultate cel puțin la nivelul celor de anul trecut. Daca va mai fi nevoie, va trebui sa ma gândesc sa întaresc axul central atât în aparare, cât și la mijloc, pentru ca vreau ca și acolo sa existe concurența”, a explicat Sabau.

Gloria Bistrița a învins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formația muntenegreana FK Grbalj, în prima manșa a turului întâi al Cupei UEFA. Returul este programat la 30 iunie, în Muntenegru. Daca se va califica în turul doi al competiției, Gloria va întâlni echipa israeliana Maccabi Haifa, iar în turul trei ar urma sa joace împotriva spaniolilor de la Atletico Madrid.

Mediafax