Sabau se da cu sania

Apropo.ro / 18.01.2002, 08:35
Sabau se da cu sania
Din cauza unei usoare accidentari, Nelutu Sabau a asistat doar la ora de alergare efectuata de rapidisti. În asteptarea colegilor, "Motu'" si-a adus aminte de copilarie, urcîndu-se pe o sanie trasa de cai: "Mm, ce-mi place mirosul asta de fîn, de cal... Cînd eram copil, la Valea Florilor, ne

Din cauza unei usoare accidentari, Nelutu Sabau a asistat doar la ora de alergare efectuata de rapidisti. În asteptarea colegilor, „Motu'” si-a adus aminte de copilarie, urcîndu-se pe o sanie trasa de cai: „Mm, ce-mi place mirosul asta de fîn, de cal… Cînd eram copil, la Valea Florilor, ne legam saniile noastre de cea mai mare si ne plimbam. Mai cadeam, apoi trebuia sa alergam, sa îndreptam sania si sa ne suim iar pe ea. Era frumos, ce mai!”

Anul trecut, înainte de începerea campionatului, Viorel Hizo a urcat cu echipa la munte, în Poiana Brasov. La început a avut la dispozitie doar o parte dintre fotbalisti. Cealalta, formata din Pancu, Iencsi, Nita, Iftodi, Maldarasanu, Mutica si Petre Marin, denumita de „Lotul Baneasa”, se afla în litigiu cu George Copos si a ramas în Bucuresti pentru a se antrena prin padurea de la marginea Bucurestiului.

Oarecum, istoria se repeta acum, în cantonamentul montan pe care Rapid l-a început de ieri în Poiana. De data asta, însa, lipseste antrenorul principal. Hizo a ramas la Pro Rapid si îi pregateste, pîna sîmbata, pe internationalii Iencsi, Pancu, D. Chirita, Soava si Rat. Restul visiniilor, în numar de 19, sînt la munte cu antrenorii secunzi Marian Rada, Marin Ionita si Ovidiu Sabau. „Era normal sa se întîmple asa, cei cinci fiind foarte importanti pentru Rapid si în plus trebuie sa se prezinte cît mai pregatiti la convocarea lui Iordanescu. Nu e adevarat ca Hizo l-a atacat pe selectioner, asa cum s-a scris prin unele ziare, deoarece orice convocare la echipa nationala este un motiv de mîndrie pentru antrenor”, a zis Rada.

Sabau, accidentat usor acum trei zile de colegul sau Daniel Chirita, va relua antrenamentele mîine. Ieri, el si-a putut aduce aminte de copilaria petrecuta în apropierea Clujului, în localitatea Valea Florilor. Pe lînga locul în care colectivul tehnic astepta revenirea jucatorilor, aflati într-un circuit de alergare, a trecut o sanie trasa de doi cai. „Mm, ce-mi place mirosul asta de fîn, de cal… Cînd eram copil, la Valea Florilor, ne legam saniile noastre de cea mai mare si ne plimbam. Mai cadeam, apoi trebuia sa alergam, sa îndreptam sania si sa ne suim iar pe ea. Era frumos, ce mai!”, a fost auzit Nelutu, a carui privire parca s-a luminat cînd povestea. El n-a cedat ispitei si a condus pe cîtiva metri sania trasa de doi cai negri.

Cei de lînga Grant au ajuns la locul de cantonament în jurul prînzului si s-au cazat la „Bradul” unul dintre cele trei hoteluri pe care George Copos le detine în Poiana. Programul întocmit de Hizo si pus în practica de Marian Rada a cuprins doar o sedinta de pregatire, prin zapada din apropierea Stînei Turistice, iar astazi sînt programate doua antrenamente. „Înca sîntem la perioada de readaptare la efort si trebuie sa dezvoltam capacitatea aeroba, forta… De asemenea, toate exercitiile vor fi alternate si cu lucrul cu mingea, doar sîntem o echipa de fotbal, nu de atletism”, a declarat Rada.

Probleme cu terenul

Faptul ca stau într-un alt hotel decît cele doua din Poiana care apartin MTS, Caraiman si Olimpic, le-ar putea produce giulestenilor neajunsuri în programul de pregatire. Paul Cazan a purtat o discutie cu directorii bazei olimpice, Ion Dragomir si Cristian Ungurian, încercînd sa stabileasca un program pentru zilele în care antrenorii echipei vor sa închirieze pista stadionului si sala de forta. Din pacate, chiar daca oficialii MTS au dat dovada de bunavointa, bucurestenilor li s-a spus clar ca daca în aceeasi zi si la aceeasi ora Astra sau UMT vor sa se pregateasca, ele vor avea întîietate, deoarece locuiesc în hotelurile ministerului. „Daca se înteleg, nu e problema, dar daca nu, noi nu stim cum îi putem ajuta”, a spus Ungurian.

Ionita despre Stelea

Antrenorul care se ocupa de pregatirea portarilor, Marian Ionita, s-a declarat foarte bucuros de faptul ca Rapid a putut transfera un fotbalist de valoarea lui Stelea. „N-am mai lucrat cu Stelica, însa sînt convins ca un portar ca el va da siguranta coechipierilor si chiar va impune respect din partea adversarilor. La Rapid nu este timp pentru experimente, dar acum, dupa ce si Dolha va reîncepe antrenamentele, din acest punct de vedere putem fi linistiti, avem cei mai valorosi jucatori pe acest post”, a declarat Ionita.

Fara conducator

Directorul sportiv Paul Cazan a ajuns la Poiana Brasov cu o zi înaintea echipei, însa ieri el a plecat deja spre Bucuresti. Deocamdata, cu echipa nu va sta nici un conducator, iar lotul va fi condus doar de colectivul tehnic format din Marian Rada si Marin Ionita, ajutati de Ovidiu Sabau. Referitor la mijlocasul giulestean, el nu se poate antrena la intensitate normala din cauza unei entorse, astfel ca doua-trei zile se va pregati separat.

Bratu a venit mai tîrziu

Autocarul închiriat de bucuresteni pentru a ajunge la munte a transportat 18 jucatori dintre cei 19 care formeaza lotul deplasat la Poiana. Florin Bratu a avut cîteva probleme personale de rezolvat si a fost învoit de antrenorul Hizo. El a ajuns, totusi, în timp util la hotelul în care este cazat Rapidul, s-a odihnit si a putut participa la singurul antrenament al zilei.
Sursa:www.prosport.ro