Sabina Posea – Ia lecţii de… accent moldovenesc

Apropo.ro / 03.08.2009, 00:00
Sabina Posea - Ia lecţii de... accent moldovenesc
Ea e Niculina, vorbeşte cu accent moldovenesc şi din toamnă o vom vedea în serialul de epocă Aniela, difuzat de Acasă TV. Tînăra actriţă are cele mai mari emoţii din viaţa ei. În noua producţie, cel care îl interpretează pe tatăl ei nu este altul decît un mare nume al cinematografiei româneşti, Marin Moraru.

Sabina Posea se află la prima colaborare cu echipa Promance. ”Întreaga echipă din Buftea are încre­de­re în mine, iar eu m-am responsabilizat pentru ca îm­preună să ajungem la rezultate cît mai bune”, po­vesteşte cea care din toamnă va da viaţă unei fete energice, jucăuşe, naive şi cu sufletul pur, Niculina.

Aceasta vine într-un mediu nou şi va suferi schim­bări spectaculoase. ”Mă regăsesc în Niculina prin capacitatea de a iubi din tot sufletul şi prin do­rinţa de a aduce oamenilor zîmbetul pe buze. Dar, spre deosebire de ea, în anumite situaţii din viaţă, eu acţionez mult mai hotărît”, povesteşte Sabina Posea. În primul serial de epocă produs în România, poartă un corset, dar efortul merită înze­cit pentru că îi dă replica… lui Marin Moraru.

”Încă din timpul repetiţiilor şi pregătirilor pentru , l-am descoperit pe domnul Marin Moraru ca pe un om calm şi prietenos. Am învăţat importanţa disci­plinei şi a generozităţii în această meserie. Îmi doresc să-mi însuşesc cît mai mult din această colaborare”, ne spu­ne ea.

Din Braşov,
sub îndrumarea lui Florin Zamfirescu

Tînăra actriţă care a terminat de scurt timp Facultatea de actorie joacă şi la Teatrul de Comedie, în ”Priveşte înapoi cu mînie”, dar şi la Teatrul Foarte Mic, în ”Interzis sub 18 ani”. Iar cînd viaţa agitată de la Bucureşti devine ”prea mult”, pleacă la Braşov sau la Cluj, unde locuiesc familia şi prietenii ei cei mai apropiaţi.

De altfel, în oraşul de la poalele Tîmpei a început povestea ei cu actoria, pe cînd se afla în clasa a IX-a şi lucra la scenete în limba engleză. ”În clasa a XI-a, m-am alăturat trupei de la Casa Armatei, condusă de Viorica Geantă Chelbea, actriţă a Teatrului Dramatic din Braşov, care a ramas şi azi mentorul meu. Sub supravegherea dînsei, m-am pregătit pentru admi­te­rea de la UNATC, unde mi-am continuat studiile la clasa Florin Zamfirescu şi Dana Rotaru. Alături de ei, Cătălin Naum, Mihaela Sîrbu şi Răzvan Vasilescu au contribuit la convingerea că sînt pe drumul cel bun”.