Sabine Schmitz, pilot de curse și fostă prezentatoare “Top Gear”, a murit

De: Loredana Toma / 17.03.2021, 19:12
Sabine Schmitz, pilot de curse și fostă prezentatoare “Top Gear”, a murit

Sabine Schmitz, singura femeie pilot câștigătoare pe circuitul Nurburgring Nordschleife și fostă prezentatoare a emisiunii “Top Gear”, a murit la 51 de ani, din cauza unui cancer.

Schmitz a devenit celebră atât pe TV, unde, în 2016, a devenit una dintre gazdele emisiunii “Top Gear”, alături de Chris Evans, cât și ca pilot, pentru că a câștigat, în 1996 și în 1997, competiția pe unul dintre cele mai dificile circuite din lume, Nurburgring Nordschleife, din Germania, fiind, astfel, singura femeie care a reușit o astfel de performanță, fiind numită chiar Regina Nurburgring-ului.

Cancerul nu a oprit-o să participe la curse

În urmă cu patru ani, medicii au descoperit că Schmitz are o formă rară de cancer, însă acest fapt nu a oprit-o să participe la concursuri. Însă, în ultimele luni, sănătatea ei s-a deteriorat grav și astfel a fost nevoită să renunțe la Nürburgring Endurance Series.

“Nurburgring a pierdut cea mai de succes femeie pilot din istorie. Sabine a plecat prea devreme, după o boală prea lungă. Îi vom simți lipsa îndelung”, au scris reprezentanții circuitului.

Fostul prezentator “Top Gear” Jeremy Clarkson și-a exprimat regretul printr-un mesaj pe Twitter: “O veste tragică despre Sabine, care era o persoană încântătoare și plină de energie”, potrivit Sky News.

Actualul prezentator al emisiunii „Top Gear” Paddy McGuinness a declarat că Schmitz i-a dat câteva povețe importante. “Ea m-a învățat multe lucruri despre cum să conduc un Ferrari foarte repede și m-a și urmărit într-o cursă”, își amintește el.

Următorul episod al emisiunii “Top Gear” va fi dedicat fostei prezentatoare. “Sabine a fost un membru foarte îndrăgit al emisiunii și al familiei ‘Top Gear’ și ne-a făcut plăcere să lucrăm alături de ea; întreaga echipă este încă în stare de șoc la aflarea veștii”, a declarat producătoarea emisiunii, Clare Pizey.

CITEȘTE ȘI: Emisiunea “Top Gear” ar putea fi prezentată de o femeie

De ce a refuzat Jeremy Clarkson să revină la emisiunea „Top Gear”

Foto: Profimedia Images