Sacchi manager la Parma

Apropo.ro / 21.12.2001, 08:48
Sacchi manager la Parma
Fostul selectioner al reprezentativei Italiei Arrigo Sacchi a fost numit manager general al echipei AC Parma, revenind astfel pentru a treia oara in cadrul acestei formatii, informeaza agentia Onefootball. Sacchi va avea responsabilitatea de a-l ajuta pe antrenorul Pietro Carmignani. "Voi

Fostul selectioner al reprezentativei Italiei Arrigo Sacchi a fost numit manager general al echipei AC Parma, revenind astfel pentru a treia oara in cadrul acestei formatii, informeaza agentia Onefootball.

Sacchi va avea responsabilitatea de a-l ajuta pe antrenorul Pietro Carmignani. „Voi accepta orice sfat pe care mi-l va da. Sacchi este un om deosebit”, a declarat Carmignani.

Arrigo Sacchi a semnat un contract valabil pina in anul 2004 si va primi un salariu de 800.000 de lire sterline pe sezon.

Pietro Carmignani, care a fost numit antrenor principal in locul lui Daniel Passarella, demis marti, va coordona antrenamentele, in timp ce Sacchi va contribui la stabilirea tacticii de joc si la selectia fotbalistilor.

Sacchi a preluat prima oara conducerea tehnica a echipa AC Parma in 1985, reusind sa aduca formatia Serie B si sa obtina Cupa Italiei, in fata gruparii AC Milan. Aceste rezultate l-au determinat pe Silvio Berlusconi sa-l angajeze pe Sacchi ca antrenor al echipei AC Milan.

Arrigo Sacchi a revenit pe banca tehnica a echipei AC Parma in sezonul trecut, dar a parasit functia dupa 22 de zile, din cauza unor probleme de sanatate.
Sursa:www.mediafax.ro