Șah-mat! Șahistele nu mai au voie cu decolteu adânc!

De: Marian Andrei / 12.03.2012, 16:16
Șah-mat! Șahistele nu mai au voie cu decolteu adânc!
Uniunea Europeană de Șah a adoptat un nou set de reguli, mai strict, în ceea ce privește ținuta șahistelor, permițându-le acestora, de exemplu, să aiba doar doi nasturi descheiați la bluză.

Noul cod vestimentar a fost introdus, în special, pentru menținerea modestiei jocului de sah, pentru că, potrivit secretarului general al Uniunii Europene de Șah, Sava Stoislavljevic, au existat concursuri la care unele șahiste nu erau îmbrăcate „corespunzător”, arătând de parcă s-ar fi pregătit să meargă la plajă.

Sava Stoislavljevic a precizat că aceste reguli au fost adoptate din cauza observațiilor spectatorilor și nu a adversarilor bărbați distrași de decolteurile prea adânci.

În ceea ce privește lungimea fustei sau rochiei, deși s-a cerut ca aceasta să fie 10 cm sub genunchi, nu a fost adoptată nicio restricție.

Este plăcut să vezi jucătoare de șah cu fustă scurtă, unele fete sunt foarte frumoase. Dar trebuie să existe limite”, a spus Stoislavljevic.

Normele, care includ reglementări si asupra modului în care sunt îmbrăcați șahiștii și spectatorii, vor intra în vigoare la Campionatul European de Șah Feminin de la Gaziantep, Turcia.