Sahtior Donetk s-a calificat în grupe

Apropo.ro / 26.08.2004, 11:17
Sahtior Donetk s-a calificat în grupe
Echipa ucraineana Șahtior Donețk, antrenata de Mircea Lucescu, s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, dupa ce a terminat la egalitate, scor 2-2, partida disputata, miercuri, în deplasare, în compania formației belgiene FC Bruges, la care evolueaza Alin Stoica. Pentru FC

Echipa ucraineana Șahtior Donețk, antrenata de Mircea Lucescu, s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, dupa ce a terminat la egalitate, scor 2-2, partida disputata, miercuri, în deplasare, în compania formației belgiene FC Bruges, la care evolueaza Alin Stoica.

Pentru FC Bruges a înscris Ceh ’14, ’34, în timp ce Șahtior Donețk a punctat prin Vukici ‘5, ’52. Meciul tur a fost cîștigat de Șahtior cu scorul de 4-1.

La FC Bruges, Alin Stoica a evoluat tot meciul.

La Șahtior Donețk, antrenorul Mircea Lucescu i-a folosit titulari pe jucatorii Razvan Raț, Flavius Stoican și Ciprian Marica. Marica a ratat un penalti în minutul 57 și a fost înlocuit, în minutul 70, cu Brandao. Stoican fost eliminat de pe teren în minutul 74, pentru cumul de cartonașe galbene. Fundașul Cosmin Barcauan a ramas pe banca de rezerve.

Formația Dinamo Kiev, din Ucraina, la care evolueaza jucatorii români Tiberiu Ghioane și Florin Cernat, a obținut calificarea în grupele LC, dupa ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0, formația turca Trabzonspor. Golurile formației Dinamo au fost înscrise de Gavrancici ‘7 și Rincon ’28. În meciul tur, Dinamo Kiev a pierdut cu scorul de 1-2.

Tiberiu Ghioane a evoluat tot meciul, în timp ce Florin Cernat a fost rezerva.

Formația maghiara Ferencvaros, cu jucatorul Sorin Botiș pe teren pe toata durata partidei, a ratat calificarea în grupele LC, dupa ce a pierdut, cu scorul de 0-2, dupa prelungiri, partida disputata, în deplasare, împotriva formației Sparta Praga, din Cehia. Golurile echipei gazda au fost înscrise de Zelenka ’45 și Homola ‘114. Meciul tur a fost cîștigat de Ferencvaros cu scorul de 1-0.

Echipa spaniola Real Madrid s-a calificat, miercuri, în grupele Ligii Campionilor, dupa ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), formația poloneza Wisla Cracovia, în manșa secunda a turului trei preliminar, informeaza AFP.

Golurile învingatorilor au fost marcate de Ronaldo ‘3 și ’30 și Pavon ’86, în timp ce pentru oaspeți a înscris Gorawski, în minutul 89. În tur, la Cracovia, spaniolii au învins, cu scorul de 2-0.

Alte rezultate înregistrate, miercuri, în partidele din manșa secunda a turului trei preliminar al Ligii Campionilor:

(+) Maccabi Tel Aviv (Israel) – PAOK Salonic (Grecia)     1-0 (în tur, 3-0, la masa verde, dupa ce PAOK a folosit un jucator suspendat)

A marcat: Cohen ‘7

Djugarden (Suedia) – (+) Juventus Torino (Italia)    1-4 (în tur, 2-2)

Au marcat: Arneng ’19 / Del Piero ’10, Trezeguet ’34, ’86, Nedved ’54

Glasgow Rangers (Scoția) – (+) ȚSKA Moscova (Rusia)    1-1 (în tur, 1-2)

Au marcat: Thompson ’88 / Love ’61

Banik Ostrava (Cehia) – (+) Bayer Leverkusen (Germania)   2-1 (în tur, 0-5)

Au marcat: Papadopulos ’37, Zurek ’82 / Berbatov ’77

(+) PSV Eindhoven (Olanda) – Steaua Roșie Belgrad (Serbia-Muntenegru)    5-0 (în tur, 2-3)

Au marcat: Van Bommel ‘9 (p), ’56, Beasley ’32, De Jong ’58, Hesselink ’80

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în grupele Ligii Campionilor. Formațiile eliminate vor evolua în turul întîi al Cupei UEFA. Tragerea la sorți a componenței grupelor Ligii Campionilor va avea loc, joi, la Nyon.

Mediafax