Salariatii firmei REBU au refuzat sa iasa la munca

Apropo.ro / 16.01.2008, 10:28
Salariatii firmei REBU au refuzat sa iasa la munca
O parte a salariatilor societatii de salubrizare REBU, din Capitala, au refuzat sa iasa pe teren, miercuri dimineata, organizand un protest spontan.

O parte a salariatilor societatii de salubrizare REBU, din Capitala, au refuzat sa iasa pe teren, miercuri dimineata, organizand un protest spontan in cadrul caruia au cerut salarii mai mari, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al firmei, Mircea Raicu.

Agnajatii sunt nemultumiti de sumele de bani pe care le-au primit in luna ianuarie.

Potrivit directorului general al REBU, in cursul zilei de miercuri se vor purta discutii pentru rezolvarea problemelor financiare pe care angajatii le invoca, insa, avand in vedere "explozia" preturilor la carburanti si faptul ca valoarea contractelor incheiate cu persoanele fizice si juridice pentru ridicarea gunoiului este foarte mica, aceste solutii vor fi foarte greu de gasit.

In opinia lui Raicu, nemultumirea salariatilor este legata si de faptul ca, in luna decembrie a anului trecut, au primit mai multi bani, in timp ce in ianuarie, numarul mai mic de ore lucrate se reflecta direct in cuantumul salariilor.

Raicu a adaugat ca firma a fost afectata financiar de intreruperea contractului de salubrizare in sectorul 1 al Capitalei, in vara anului trecut, pierderile fiind estimate la trei milioane de euro, suma care include si salariile compensatorii acordate salariatilor care au ramas fara locuri de munca.