Salariile vor creste, bugetarii se vor imputina

De: Marian Andrei / 25.08.2009, 12:49
Salariile vor creste, bugetarii se vor imputina
Azi au loc la Guvern discutii asupra formei finale a proiectului de lege privind salarizarea unitara in sistemul bugetar.

Reprezentantii Guvernului, cei ai sindicatelor si cei ai patronatelor discuta azi la Guvern forma finala a proiectului de lege privind salarizarea unitara in sistemul bugetar.

Premierul Boc a declarat azi ca Legea de salarizare unitara a bugetarilor va permite cresterea accelerata, pana in 2015, a salariilor mici si va impune inghetarea salariilor mari pentru o anumita perioada, pana cand diferenta dintre remuneratia minima si cea maxima va fi redusa.

El a amintit ca intentia Executivului este ca raportul dintre salariul minim si cel maxim sa fie de 1 la 15, fata de 1 la 29 in prezent, si a asigurat ca niciun salariu brut aflat in plata nu va scadea ca urmare a aplicarii noii legi.

Pe de alta parte, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a afirmat ca numarul angajatilor din sectorul public va fi redus cu 326.000 posturi, de la 1,394 milioane in prezent la 1,068 milioane persoane, pana in 2015, termenul pana la care trebuie aplicata legea de salarizare unitara.

El a aratat ca reducerea diferentei dintre salariile mici si cele mari din sectorul bugetar, prin majorarea remuneratiilor aflate in prezent la un nivel scazut, impune "o reforma" a numarului de personal din sectorul bugetar.

Citeste mai mult despre Legea de salarizare unitara a bugetarilor, la Mediafax.