Salariu de 1 USD pentru presedintii Google

Apropo.ro / 12.04.2005, 15:55
Salariu de 1 USD pentru presedintii Google
Cei doi fondatori si presedinti ai companiei Google Inc., împreuna cu directorul executiv al firmei care administreaza cel mai popular motor de cautare pe Internet, au decis sa-si reduca salariile anuale pentru 2005 la suma simbolica de 1 dolar fiecare. Sergey Brin si Larry Page, care

Cei doi fondatori si presedinti ai companiei Google Inc., împreuna cu directorul executiv al firmei care administreaza cel mai popular motor de cautare pe Internet, au decis sa-si reduca salariile anuale pentru 2005 la suma simbolica de 1 dolar fiecare.

Sergey Brin si Larry Page, care au înfiintat firma, precum si presedintele executiv Eric Schmidt au renuntat de asemenea la toate beneficiile financiare la care ar fi avut dreptul.

Decizia de a renunta la formele de compensare financiara de care beneficiaza în mod normal sefii de companii este legata de cîstigurile foarte mari de pe urma actiunilor detinute la Google.

Sergey Brin si Larry Page detin fiecare actiuni în valoare de peste 7 miliarde de dolari, în timp ce Schmidt dispune la rîndul sau de titluri de 2,7 miliarde de dolari.

Si alti lideri de companii din Silicon Valley cu pachete mari de actiuni la acestea au decis, în trecut, sa primeasca salarii nominale de 1 dolar, desi astfel de masuri au avut o valoare simbolica, în momente cînd firmele traversau perioade mai putin faste.

Liderii companiei Google Inc au primit si în 2004 salarii si beneficii aproape simbolice, dar au dat o adevarata lovitura financiara odata cu listarea publica a companiei, în august anul trecut.

Presedintele executiv Eric Schmidt a cîstigat în 2004 un salariu de 81.432 de dolari, o treime fata de cel avut în anul anterior, si un beneficiu de 1.556 dolari.

Larry Page si Sergey Brin au primit fiecare salarii de 43.750 de dolari si un bonus de 1.556 de dolari, în 2004.

Mediafax Business/ IT