Salariul mediu a crescut in octombrie cu 4,2%

Apropo.ro / 05.12.2007, 10:47
Salariul mediu a crescut in octombrie cu 4,2%
Salariul mediu net a urcat in luna octombrie cu 4,2% in termeni nominali, respectiv cu 3,2% excluzand influenta inflatiei, la 1.084 lei.

Salariul mediu net a urcat in luna octombrie cu 4,2% in termeni nominali, respectiv cu 3,2% excluzand influenta inflatiei, la 1.084 lei, cresteri semnificative fiind consemnate in sistemul sanitar, invatamant si in administratia publica, a anuntat, miercuri, Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, castigul salarial mediu net din sectorul sanatate si asistenta sociala a urcat cu 17,2% in luna octombrie, cel din invatamant cu 15,9%, iar din administratie publica cu 5,2%, se arata intr-un comunicat al INS.

Cresterile castigului salarial mediu net din sectoarele mentionate au fost generate de aplicarea unor prevederi legale privind avansul salarial din acest acest an, potrivit INS.

Pentru celelalte activitati ale economiei nationale, cresterile castigului salarial mediu net, in luna octombrie 2007 fata de luna precedenta, au fost generate de acordarea de prime sau realizarii de productii mai mari.

Astfel, au fost consemnate cresteri cuprinse intre 6% si 8% pentru productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, edituri, poligrafie si reproducerea inregistrarilor pe suporti, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, fabricarea celulozei, hartiei si a produselor din hartie, industria de masini si echipamente, industria altor mijloace de transport.