Salariul mediu net a crescut în iunie la 1.023 lei

Apropo.ro / 03.08.2007, 10:10
Salariul mediu net a crescut în iunie la 1.023 lei
Câstigul salarial mediu net a atins în iunie 1.023 lei, cu 1,1% mai mult fata de luna precedenta si cu 22,5% peste nivelul înregistrat la mijlocul anului trecut, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS). În termeni reali, câstigul salarial

Câstigul salarial mediu net a atins în iunie 1.023 lei, cu 1,1% mai mult fata de luna precedenta si cu 22,5% peste nivelul înregistrat la mijlocul anului trecut, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS).

În termeni reali, câstigul salarial mediu net a crescut cu 1% comparativ cu luna mai si cu 18% fata de iunie 2006. În acelasi timp, salariul mediu brut a înregistrat un avans nominal de 1,2% în raport cu nivelul de luna precedenta, la 1.377 lei.

Cresterile câstigului salarial mediu net, în luna iunie 2007 fata de luna precedenta, s-au datorat, în principal, acordarii de prime (inclusiv a primelor de vacanta), indexarilor, negocierilor salariale sau realizarilor de productii mai mari, arata INS.

Majorari semnificative au fost înregistrat în industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii (8,5%) , peste 10% în activitatile: posta si telecomunicatii, silvicultura, exploatare forestiera si servicii anexe, între 6% si 8% în activitati de posta si curier, administratie publica, activitati de asigurari si ale caselor de pensii, transporturi pe apa, între 2% si 4% în informatica si cercetare-dezvoltare, tabacirea si finisarea pieilor, fabricarea produselor textile, edituri, poligrafie si reproducerea înregistrarilor pe suporti, agricultura, vânatoare si servicii anexe, industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si fotografice, ceasornicarie, industria altor mijloace de transport, captarea, tratarea si distribitia apei, industria alimentara si a bauturilor, industria mijloacelor de transport rutier, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice.

Mediafax