Salariul minim unic pe economie, 500 de lei

Apropo.ro / 11.12.2007, 11:02
Salariul minim unic pe economie, 500 de lei
Guvernul, sindicatele si patronatele au convenit, luni, ca din 2008 sa fie un singur salariu minim unic pe economie.

Reprezentantii Guvernului si cei ai sindicatelor si patronatelor au convenit, luni, ca din 2008 sa fie un singur salariu minim unic pe economie, in primul semestru nivelul acestuia fiind de 500 de lei, iar din semestrul al doilea, daca indicatorii economici vor permite, acesta sa ajunga la 540 lei.

Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru, a declarat, la finalul celei de-a saptea intalniri cu reprezentantii sindicatelor si cu cei ai patronatelor, ca anul 2008 va incepe cu un nivel al salariului minim de 500 de lei si ca in semestrul doi, in functie de evolutia Produsului Intern Brut, a inflatiei si productivitatii muncii, acesta ar putea sa creasca pana la 540 de lei.

"Guvernul a convenit asupra acestui lucru, iar valoarea pe care o vom avea in hotararea de Guvern va fi si in Contractul Colectiv de Munca la nivel national. Cred ca lucrurile sunt pe fagasul bun", a mai spus Pacuraru.

Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a declarat ca desi reprezentantii sindicatelor au cazut de acord cu partea patronala si cu Guvernul, nu vor renunta la protestele programate pe 12 decembrie.

Si vicepresedintele Cartel Alfa, Petre Dandea, a anuntat ca sindicatele vor continua protestele, pentru ca, pe langa cresterea nivelului salariului minim, un alt motiv in decizia de a iesi in strada a fost reducerea contributiilor sociale pentru angajati.