Salata de cartofi

Apropo.ro / 13.03.2006, 13:37
Salata de cartofi
Ingrediente pentru 4 porții 1 kg cartofi, 4 oua, 500 ml supa de legume, 3 linguri oțet cu mirodenii, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura ridichi, 1 salata verde, 3 linguri semințe de floarea-soarelui, 300 g smantana acrișoara, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri

Ingrediente pentru 4 porții
1 kg cartofi, 4 oua, 500 ml supa de legume, 3 linguri oțet cu mirodenii, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura ridichi, 1 salata verde, 3 linguri semințe de floarea-soarelui, 300 g smantana acrișoara, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri muștar semiiute, sare, piper negru macinat.

Preparare
Cartofii se fierb 25 de minute în apa cu sare. Ouale se fierb 8 minute, apoi se clatesc cu apa rece și se curața de coaja. Cartofii se taie felii groase, iar ouale se înjumatațesc. Supa de legume se pune la fiert, se adauga oțetul, se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust, apoi se toarna peste cartofi și se lasa sa stea 30 de minute. Se taie ceapa inele și ridichile cubulețe. Se desprinde salata în foi.

Semințele de floarea-soarelui se rumenesc într-o tigaie fara adaos de ulei. Se amesteca smantana cu zeama de lamaie și se condimenteaza, dupa gust, cu sare și piper. Se adauga cartofii, ceapa, ridichile. Frunzele de salata se așaza pe farfurie, se adauga salata de cartofi și se orneaza cu ou și semințe de floarea-soarelui.