Salata de legume cu peste

Apropo.ro / 27.07.2004, 13:58
Salata de legume cu peste
Ingrediente pentru 4 portii 300 g fasole verde, 4 cartofi mari, 2 roșii, 4 foi de salata verde, 2 oua, 1 conserva cu ton, 4 fileuri de anchoa, 20 masline negre, semințe de ghimbir, patrunjel verde. Pentru sos 2 linguri ulei de masline, 1/2 lamaie, sare, piper. Preparare Cartofii se

Ingrediente pentru 4 portii
300 g fasole verde, 4 cartofi mari, 2 roșii, 4 foi de salata verde, 2 oua, 1 conserva cu ton, 4 fileuri de anchoa, 20 masline negre, semințe de ghimbir, patrunjel verde.

Pentru sos
2 linguri ulei de masline, 1/2 lamaie, sare, piper.

Preparare
Cartofii se spala bine și se fierb, cu tot cu coaja, în apa cu sare, se scurg și, dupa ce se racoresc, se curața de coaja. Fasolea se fierbe și ea separat, în apa cu sare, apoi se scurge de apa într-o strecuratoare. Ouale se fierb 6-7 minute, se clatesc în apa rece și se curața de coaja. Toate aceste operațiuni se pot face cu o seara înainte, cand canicula se mai domolește.

Cu cateva minute înainte de a fi servita, se spala foile de salata sub jet de apa rece, se zvanta bine de apa și se așaza fiecare frunza pe cate o farfurie. Se taie cartofii felii, ouale se taie în sferturi sau felii și se repartizeaza pe fiecare farfurie împreuna cu fasolea verde fiarta, bucațele de ton scurse de ulei, felii de roșii, masline. Fiecare porție se garnisește cu un fileu de anchoa. Se presara deasupra semințe de ghimbir și patrunjel verde tocat fin.

Separat, se bate uleiul cu zeama de lamaie, sare și piper, dupa gust, și se stropește salata cu sosul obținut. Se servește imediat.