Salata de pui cu brânza

Apropo.ro / 21.05.2004, 10:36
Salata de pui cu brânza
Ingrediente pentru 4 portii: 400 g de piept de pui fiert, 100 g șunca, 150 g branza telemea, 2-3 frunze de țelina, 12 roșii "cireșele" sau 2 roșii normale, 100 g maioneza, 2 linguri oțet, 1 lingura sos de soia, 4 frunze mari de salata verde, sare, piper.

Ingrediente pentru 4 portii:
400 g de piept de pui fiert, 100 g șunca, 150 g branza telemea, 2-3 frunze de țelina, 12 roșii „cireșele” sau 2 roșii normale, 100 g maioneza, 2 linguri oțet, 1 lingura sos de soia, 4 frunze mari de salata verde, sare, piper.

Preparare:
Se curața pielița și cartilajele pieptului de pui, se taie felii și se pun într-o salatiera. Șunca și branza se taie cubulețe și se adauga peste carne. Se taie roșiile felioare și se curața semințele, iar tijele frunzelor de țelina se taie rondele. Se adauga în salatiera. Se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust. Separat, se amesteca într-un castron maioneza cu oțetul și sosul de soia, apoi se toarna peste ingredientele din salatiera și se amesteca cu grija. Se servește salata așezata pe frunze de salata verde.