Salata ruseasca

Apropo.ro / 14.02.2006, 17:02
Salata ruseasca
Ingrediente pentru 4 porții 200 g mazare congelata, 150 g fasole verde congelata, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 gulie mica, 100 g muraturi asortate (conopida, gogoșari, castraveciori), 100 g ceapa murata, 2 linguri capere, 100 g masline verzi, 2 oua, 2 cani maioneza, ulei de masline,


Ingrediente pentru 4 porții
200 g mazare congelata, 150 g fasole verde congelata, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 gulie mica, 100 g muraturi asortate (conopida, gogoșari, castraveciori), 100 g ceapa murata, 2 linguri capere, 100 g masline verzi, 2 oua, 2 cani maioneza, ulei de masline, sare.

Preparare
Se spala legumele și se curața. Fasolea verde se rupe în bucați de 1 cm, iar gulia, morcovii și cartofii se taie cubulețe. Legumele se fierb în apa sarata, se scurg în strecuratoare, dupa care se amesteca într-un castron mare cu muraturile taiate cubulețe, cu ceapa murata și caperele. Se adauga ulei de masline și o cana de maioneza, apoi se amesteca ușor, ca sa nu se sfarame ingredientele. Restul maionezei se adauga deasupra salatei și se orneaza cu oua fierte și masline.