Salomir jura ca nu va mai fi pacalit

Apropo.ro / 01.03.2002, 08:59
Salomir jura ca nu va mai fi pacalit
Arbitrul Supercupei si-a amintit ca, în primavara trecuta, dinamovistul Mihalcea l-a indus în eroare la un meci cu Ceahlaul, cînd a dat un penalty gratuit pentru "cîini" Clujeanul Marian Salomir se va afla din nou la conducerea unui derby Dinamo - Steaua, care, de aceasta data, nu se va juca

Arbitrul Supercupei si-a amintit ca, în primavara trecuta, dinamovistul Mihalcea l-a indus în eroare la un meci cu Ceahlaul, cînd a dat un penalty gratuit pentru „cîini”

Clujeanul Marian Salomir se va afla din nou la conducerea unui derby Dinamo – Steaua, care, de aceasta data, nu se va juca însa în campionat.

Marian, începi în forta, cu un Dinamo – Steaua. Ai fi preferat sa pornesti cu un meci mai usor, de intrat în mîna?

Toate meciurile din primavara vor fi dificile, pentru ca va fi o lupta acerba la titlu si pentru evitarea retrogradarii. Concentrarea si întrebuintarea nu difera de la partida la partida si cine spune ca face vreo pregatire speciala la vreun derby Dinamo – Steaua apeleaza la o poveste.

Ce le-ai recomanda jucatorilor celor doua formatii?

Recomandarile le fac antrenorii, dar eu i-as ruga numai sa evolueze în asa fel încît sa nu treaca dincolo de spiritul si litera regulamentului.

Îsi mai amintesti ceva de la acel meci încins Dinamo – Ceahlaul 2-2 din returul trecut, cînd ai eliminat patru oficiali?

Multe nu prea-mi amintesc, doar ca, în primul minut de joc, Mihalcea m-a pacalit la o faza în careu, cînd am dat un penalty nejustificat pentru Dinamo, din care a înscris Marius Niculae. Stiu ca, din cauza asta, s-au facut tot felul de memorii si am luat o suspendare pe doua etape, masura corecta la vremea respectiva, cînd mi-am si recunoscut culpa. Observator l-am avut chiar pe presedintele Nicolae Grigorescu.

Ai scapat de Mihalcea, dar crezi ca vei mai da peste vreun alt „actor”?

M-am înarmat cu mijloace preventive sa nu se mai întîmple istoria. Mihalcea nu m-a pacalit doar pe mine, ci au cazut si altii în plasa lui. O sa am însa o atentie suplimentara la fazele din careu.

Ar putea fi Sabin Ilie un urmas al lui Mihalcea pe acest tarîm?

Cu Sabin n-am avut niciodata probleme de genul asta. Mi-aduc aminte ca l-am eliminat în urma cu vreo 4-5 ani la un meci FCM Bacau – Steaua. I-am dat primul cartonas galben pentru proteste, iar al doilea dupa un atac din spate. Sabin nu e din aceeasi stirpe cu Mihalcea.

Dar Claudiu Raducanu?

La el o sa fiu într-adevar cu ochii în patru. E un tip foarte iute si, daca nu prinzi o fractiune de secunda din miscarea lui, risti sa gresesti.

Sursa: www.prosport.ro