Saltea cu termostat pentru tratamentul arsurilor

Apropo.ro / 30.03.2005, 14:49
Saltea cu termostat pentru tratamentul arsurilor
Medicii de la Clinica de Chirurgie Plastica din Timișoara au primit, marți, ca donație din partea unui timișorean stabilit în Germania, o saltea care ajuta în tratamentul pacienților cu arsuri grave, transmite corespondentul MEDIAFAX. Șeful Clinicii de


Medicii de la Clinica de Chirurgie Plastica din Timișoara au primit, marți, ca donație din partea unui timișorean stabilit în Germania, o saltea care ajuta în tratamentul pacienților cu arsuri grave, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șeful Clinicii de Chirurgie Plastica, profesor doctor Tiberiu Bratu, a declarat ca este prima saltea de acest fel pe care o are spitalul, pentru ca este foarte scumpa.

Bratu a spus ca salteaua este moale și confortabila, mai ales pentru bolnavii cu arsuri pe suprafețe mari, pentru care statul pe pat este un adevarat chin.

Potrivit sursei citate, salteaua este umpluta cu o suta de litri de apa, care nu se schimba niciodata în cei 12 ani de garanție, iar temperatura poate fi reglata de medic sau pacient cu ajutorul unui termostat, vindecarea avînd loc mult mai rapid la caldura.

La rîndul sau, medicul chirurg Gheorghe Nodiți a declarat ca, imediat dupa Revoluție, au fost primite niște saltele vechi, ieșite din termenul de garanție, însa trebuiau dezinfectate dupa fiecare utilizare, iar apa trebuia schimbata, astfel ca s-a renunțat la ele.

Noua saltea, care este fabricata în Belgia și costa 1.200 de euro, se folosește în clinicile de chirurgie plastica din întreaga Europa, dar, deocamdata, la Timișoara va fi utilizata pentru cazurile cele mai grave.

Mediafax