Salvamontiștii sfatuiesc turiștii sa evite zona de creasta a Rodnei

Apropo.ro / 11.07.2004, 15:01
Salvamontiștii sfatuiesc turiștii sa evite zona de creasta a Rodnei
Salvamontiștii bistrițeni îi sfatuiesc pe turiști sa evite zona de creasta a Munților Rodnei, cuprinsa de furtuni în acest sfîrșit de saptamîna, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Nu am avut incidente, dar este bine de știut, fiind perioada de

Salvamontiștii bistrițeni îi sfatuiesc pe turiști sa evite zona de creasta a Munților Rodnei, cuprinsa de furtuni în acest sfîrșit de saptamîna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu am avut incidente, dar este bine de știut, fiind perioada de vacanțe și concedii, ca în munte nu trebuie sa urce cu cortul decît cei care au echipamente adecvate și cunosc foarte bine ce trebuie sa faca atunci cînd vremea se înrautațește. Peste tot exista pericol, dar turiștii trebuie sa fie foarte atenți în Munții Rodnei, unde sînt mai multe zone de risc, întrucît e greu sa te adapostești în caz de furtuna”, a declarat, duminica, Marcel Berbecar, șeful Grupului Salvamont Bistrița-Nasaud.

Potrivit specialiștilor Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrița-Nasaud, vremea va fi în general frumoasa ziua, cu cerul variabil. Pe alocuri, în cursul dupa-amiezii de duminica vor cadea ploi cu caracter de aversa însoțite de descarcari electrice. În cursul nopții, vremea va deveni instabila, cerul se va înnora treptat și pe arii relativ extinse vor cadea averse de ploaie însoțite de descarcari electrice și intensificari de scurta durata ale vîntului. Izolat, cantitațile de apa pot fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 27 gr. C, iar cele minime între 12 și 15 de grade Celsius.

Mediafax