Samsung mută fabricile de smartphone-uri din China în Vietnam

De: Marian Andrei / 12.12.2013, 11:30
Samsung mută fabricile de smartphone-uri din China în Vietnam
Cererea în scădere pentru telefoanele scumpe îi determină pe cei de la Samsung să mute producția de smartphone-uri din China în Vietnam, unde salariile sunt la o treime față de China.

Această mutare face parte din strategia grupului sud-coreean de apărare a marjelor de profit, care sunt amenințate de companiile rivale din China.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Vietnam este o țară stabilă politic, cu o forță de muncă tânără și tot mai bine educată„, se arată într-un comunicat al LG Electronics, rivalul sud-coreean mai mic al Samsung, care construiește un complex pe o suprafață de 400.000 de metri pătrați pentru producția de televizoare. 

Noua fabrică a Samsung în Vietnam, a doua, va ajunge la producția maximă de 120 de milioane de smartphone-uri pe an în 2015, după o investiție de 2 miliarde de dolari, au declarat două surse apropiate situației. Anul trecut, Samsung a livrat la nivel global 400 de milioane de telefoane.

Grupul, cu o cotă de două treimi din piața mondială, ar putea ajunge să producă până la 80% din telefoane în Vietnam, a declarat Lee Seung Woo, analist la IBK Securities.

„Producția de telefoane înseamnă asamblarea unor componente de la furnizorii potriviți. Cel mai important element este forța de muncă„, a spus el.