Sanatate din prima zi: Cu bebelusul la oftalmopediatru

Apropo.ro / 30.01.2008, 13:34
Sanatate din prima zi: Cu bebelusul la oftalmopediatru
Ca mamica ai o serie de stari de bucurie, fericire, satisfactie dar si dorinta de a-i asigura bebelusului tau tot ce are nevoie.

Ca proaspata mamica te incearca o serie de stari inexplicabile de bucurie, fericire, satisfactie dar si de teama si dorinta de a-i asigura bebelusului tau tot ce are nevoie: protectie si ingrijire adecvata.

Ai fost cu bebelusul la toate testele medicale din maternitate dar pentru linistea ta si sanatatea lui este indicat sa treci pe la oftalmopediatru, pentru un control de rutina.

„Imediat dupa nastere, bebelusul are nevoie de un control oftalmologic ca sa i se poate depista potentialele afectiuni ale ochiului cum ar fi: retinopatie de prematuritate, cataracta, glaucom congenital sau malformatii ale globului ocular si anexelor”, spune dr Ionut Costache, Professional Service Manager la Bausch & Lomb Vision Care Romania.

Daca nu stii cand sa mergi in vizita la oftalmolog cu bebelusul, specialistul te sfatuieste sa mergi cat de repede se poate, mai ales daca bebelusul s-a nascut prematur, cu greutatea sub 1500g si nu i s-a facut un control in maternitate, dar si daca prezinta anomalii oculare uni sau bilaterale cum ar fi marirea de volum a globului ocular (buftalmia), pupila alba sau gri, opacitate corneeana, pleoapa cazuta.

Asadar mergi cu bebelusul tau la oftalmopediatru chiar si pentru un control de rutina.