Sanda Nicola, teribil încercată de viaţă: „La 33 de ani am aflat cine e tatăl meu, după un test de paternitate“

De: Cristiana Trifu / 08.05.2018, 11:37
Sanda Nicola, teribil încercată de viaţă: „La 33 de ani am aflat cine e tatăl meu, după un test de paternitate“
Sanda Nicola este scriitoare, cunoscut reporter şi om de televiziune. Este mama unei fetiţe pe nume Agnes şi soţia lui Liviu Iolu, jurnalist de presă scrisă.

 Acum se declară o femeie fericită, însă a fost nevoită să treacă, de-a lungul vieţii, peste multe obstacole extrem de grele.

În noul ei volum „Carte de identitate“, jurnalista a dezvăluit un moment dureros al vieţii sale, când la vâsta de 33 de ani a aflat că cel care a crescut-o nu este tatăl său biologic. Încă din copilărie, Sanda simţea că ceva este în neregulă în relaţia cu tatăl ei, care era mereu mai distant faţă de ea. Jurnalista a rememorat chiar şi faptul că acesta uita mereu de ziua ei de naştere, lucru ce a afectat-o ani de-a rândul.

„Eu sunt născută pe 6 februarie, iar tata nu-mi spunea niciodată la mulţi ani chiar de ziua mea. Ori înainte, ori după, uneori chiar şi la o lună după, pe 6 martie. La un moment dat, sora mea, ca să mă cruţe de tot chinul ăsta, avea grijă să-l sune pe 6 februarie şi să-i aducă aminte să-mi spună la mulţi ani“.

„Când am făcut 33 de ani, tatăl meu s-a îmbolnăvit foarte tare şi mi-a făcut această propunere, să facem testul de paternitate. El ştia sigur, nu avea nicio îndoială, ştia şi cine este tatăl meu biologic. Probabil că se temea că o să moară şi nu voia să plece din această lume fără să-mi spună acest lucru. Am vrut o confirmare. Aveam nevoie să limpezim lucrurile. Pentru că eu am tânjit după el, am suferit că nu avem o relaţie mai apropiată şi aşa am înţeles“, a mărturisit jurnalista.

Testul de paternitate a confirmat faptul că bărbatul lângă care s-a născut şi care a divorţat de mama ei atunci când ea avea 5 ani nu este de fapt tatăl ei. „În timpul copilăriei eu întrebasem de câteva ori. Auzisem nişte discuţii în curtea bunicii din partea tatălui. Am confruntat-o pe tema asta pe mama mea şi de fiecare dată spunea: «aş vrea să spun că este unul mai frumos şi mai bun, dar nu, el este tatăl tău»“, a mai spus Sanda. Deşi a aflat cine este tatăl său biologic, Sanda spune că nu ţine legătura cu acesta. „Am avut câteva convorbiri telefonice care chiar nu îmi făceau bine“, a mărturisit Sanda.

La vârsta de 21 de ani se căsătoreşte cu Bebe Nicola, producătorul  emisiunii pe care ea o prezenta la acea vreme.  Povesteşte că socrii ei au primit-o cu foarte multă căldură în familie şi au fost oamenii care au „pansat foarte multe răni”.

În 2001, Sanda îl naşte pe fiul ei, care din păcate a murit la doar trei ore după naştere, ceea ce i-a schimbat radical viaţa. S-a izolat complet şi a şi divorţat ulterior.
Loviturile vieţii nu s-au terminat însă aici. In 2005, atunci când avea 27 de ani, în urma unor analize ginecologice de rutină, a aflat ca suferă de cancer uterin.