SanDisk a lansat un nou rival pentru iPodNano

Apropo.ro / 23.08.2006, 15:49
SanDisk a lansat un nou rival pentru iPodNano
Compania americana SanDisk a lansat luni un nou player muzical care va dispune de o capacitate de memorie dubla fața de iPodNano, prețul de vânzare fiind de 250 dolari, fața de 249 dolari pentru dispozitivul realizat de Apple, transmite Reuters. Sandisk, care ocupa

Compania americana SanDisk a lansat luni un nou player muzical care va dispune de o capacitate de memorie dubla fața de iPodNano, prețul de vânzare fiind de 250 dolari, fața de 249 dolari pentru dispozitivul realizat de Apple, transmite Reuters.

Sandisk, care ocupa poziția a doua în ierarhia producatorilor de playere muzicale, dominata de Apple, a anunțat ca varianta de opt GB a playerului Sansa va permite stocarea a pâna la 2.000 de piese muzicale.

Totodata, compania a redus cu pâna la 30% prețurile modelelor Sansa cu memorii de 2, 4 și 6 GB, la 140-220 dolari.

„Cea mai costisitoare componenta a unui player muzical cu memorie flash este aceasta memorie. Întrucât noi producem memoria flash, eliminam intermediarul și transmitem economia rezultata direct consumatorului”, a declarat Eric Bone, directorul de marketing al diviziei de produse audio-video a SanDisk.

SanDisk este principalul producator de carduri de memorie de tip flash la nivel mondial și are ca obiectiv majorarea cotei deținute pe piața playerelor muzicale la 30-35%, de la circa 10%.

Cererea pentru cipurile de memorie flash crește rapid, fiind utilizate pentru playerele muzicale și alte aparate electronice portabile, întrucât dispun de capacitatea de a pastra datele dupa oprirea alimentarii cu electricitate.

Apple a încheiat, anul trecut, contracte pe termen lung privind furnizarea de memorii flash de catre Toshiba, Intel, Hynix Semiconductors, Micron Technology și Samsung Electronics.

Mediafax