Sandra Bullock şi Matt Damon, printre vedetele care vor fi prezente la Festivalul de la Toronto

De: Nicoleta Nicolae / 27.08.2015, 11:00
Sandra Bullock şi Matt Damon, printre vedetele care vor fi prezente la Festivalul de la Toronto
Actorii Sandra Bullock, Matt Damon, Helen Mirren, Johnny Depp, Kate Winslet şi regizorul Ridley Scott fac parte dintre vedetele celei de-a şaptea arte care vor fi prezente la cea de-a 40-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (10-20 septembrie).

Festivalul de la Toronto, cel mai amplu eveniment cinematografic de acest gen din America de Nord, care reprezintă adeseori o rampă de lansare pentru filmele implicate în cursa pentru câştigarea premiilor Oscar, va include în acest an 289 de lungmetraje şi peste 100 de scurtmetraje din 71 de ţări, iar 132 dintre aceste filme vor fi proiectate în premieră mondială la acest festival canadian.

Regizorul Ridley Scott şi actorii principali din distribuţia mult aşteptatului film „Marţianul/ The Martian” vor asista la premiera mondială de la Toronto a peliculei. Matt Damon interpretează în acest film un astronaut care luptă pentru propria supravieţuire pe Marte, după ce colegii săi din acea misiune spaţială au crezut că a murit, în urma unei furtuni puternice.

Sandra Bullock şi Billy Bob Thornton vor fi prezenţi la premiera mondială a filmului „Our Brand is Crisis”, de David Gordon Green, un lungmetraj despre grupări americane specializate în strategii politice, care încearcă să măsluiască rezultatele unor alegeri prezidenţiale din Bolivia.

Doi favoriţi ai festivalului, regizorul Jean-Marc Vallée şi actorul Jake Gyllenhaal, vor fi prezenţi la proiecţia filmului care va deschide festivalul, „Demolition”, iar Kate Winslet şi Liam Hemsworth vor promova noul lor film, producţia australiană „The Dressmaker”, regizată de Jocelyn Moorhouse.

Sursa: MEDIAFAX