Sandra și Keanu: chimie detonanta

Apropo.ro / 20.08.2006, 15:17
Sandra și Keanu: chimie detonanta
Formeaza unul dintre cuplurile cele mai carismatice de pe marele ecran. Ea e deschisa, el introvertit. Ea una dintre cele mai aproșabile staruri, el unul dintre cele mai misterioase. Faptul ca nu sunt iubiți, ci doar buni prieteni, pare a fi în favoarea lor (iubiții din

Formeaza unul dintre cuplurile cele mai carismatice de pe marele ecran. Ea e deschisa, el introvertit. Ea una dintre cele mai aproșabile staruri, el unul dintre cele mai misterioase. Faptul ca nu sunt iubiți, ci doar buni prieteni, pare a fi în favoarea lor (iubiții din viața reala nu au facut, aproape niciodata, pereche buna în cinema). De ce, atunci, nu-i vedem mai des pe ecran?

Acum, pentru prima data dupa mega-succesul lui Speed, Sandra Bullock și Keanu Reeves se întorc cu The Lake House, un film de dragoste melancolic și stilat, cu o tenta fantastica, care a strans aproape 100 milioane dolari în lumea întreaga. Daca mai adaugam și potențialele încasari de pe urma DVD-ului, nu e deloc rau pentru un proiect puțin comercial. Dovada ca oamenii vor sa vada mai mult des acest cuplu de o sexualitate și un șarm matur….

Criticii au spus s-a spus ca aici Bullock și-a abandonat uzuala ei dragalașenie și ca Reeves este mai convingator decat a fost vreodata. Dupa ei, The Lake House e un star vehicol placut, cu doua staruri care se simt confortabil în pielea lor și care sunt încantați sa se afle unul în compania celuilalt.

În 1994, bomba cu adrenalina numita Speed, despre un autocar plin cu oameni în care a fost plantata o bomba și care nu putea încetini sub 60 kilometri pe ora și despre șoferul neobișnuit și luptatorul anti-teror care sa lupta sa-l salveze, a facut mai bine de jumatate de milliard de dolari.

Anul trecut la Oscar-uri, cand cuplul și-a facut apariția pe covorul roșu, mana în mana, Hollywood-ul a început sa vibreze cum ca sunt împreuna. S-a dovedit a fi doar o tactica publicitara pentru cea de-a doua lor colaborare, The Lake House (film a avut premiera romaneasca pe 18 august).

De fapt, întreaga campanie de marketing s-a jucat cu idéea ca filmul – care a fost adaptat dupa hit-ul sud-corean Il Mare – marcheaza primul efort comun al lui Reeves și Bullock în 12 ani.

În ciuda unor vechi și rezistente speculații, cum ca actorii ar fi parteneri și în afara ecranului, Bullock se declara fericita în mariajul ei cu Jesse James, gazda tatuata a show-ului TV Monster Garage – iar Reeves e un burlac convins. Starurile insista ca relația lor e una de tipul „frate și sora”.

În interviurile recente, Bullock (42 de ani), renumita pentru umorul ei taios și neconvențional, spune despre complicitatea ei deja faimoasa cu Reeves (41): „E ca și cand mi-aș saruta fratele, de aceea, dupa scenele de dragoste are loc un proces intens de spalare a gurii”.

Cum a reușit, atunci, sa para atat de pasional îndragostita în scena finala din Speed, cand între cei doi a avut loc un sarut incendiar, rasplatit cu un premiu MTV pentru „best kiss”? Sa fie doar simpla actorie? Vor reuși cei doi, cu filmul de fața, sa repete performanța? Bullock e prompta: „Nu ma sarut pentru mase”. Reeves ține sa îndulceasca tonul: „sarutul din The Lake House e și el de mare efect.”

Reeves și Bullock s-au întalnit pentru prima data la audițiile pentru filmul ce avea sa devina cel mai mare succes al lui 1994. Pelicula regizorului Jan de Bong i-a transformat din necunoscuți în superstaruri.

În anii care au urmat, carierele lor au apucat-o în direcții diferite, Bullock concentrandu-se în special pe comedii lejere ca While You Were Sleeping (1995), Miss Congeniality (2000) și Two Weeks Notice (2002) iar Reeves pe drame romantice (A Walk in the Clouds, Sweet November) și sportive (Hard Ball) și, binențeles, pe uriaș de influenta și profitabila trilogie Matrix.

Cei doi actori au continuat sa pastreze legatura, sa ia masa împreuna și sa-și trimita scrisori unul altuia de-a lungul anilor (Reeves pretinde ca nu are un computer) dar, din diverse motive, ideea de a face un alt proiect împreuna nu s-a concertizat pana în momentul în care scenariul de la The Lake House le-a picat în mana.

Au mai existat, ce-i drept, și oportunitați ratate pentru o reuniune, cum ar fi sequel-ul (groaznic) din 1997 al lui Speed, despre care Bullock spune ca „Keanu a fost foarte inteligent sa-l refuze. Dar nu m-a sunat și pe mine sa ma opreasca. Eu, în schimb, îl implor sa nu faca Constantine 2.”

Simpla amiciție sau nu, e clar pentru cine-i vede unul langa celalalt la conferințele de presa, ca Reeves și Bullock au sentimente puternice unul pentru celalalt. În interviuri, Sandra nu numai ca-i completeaza ocazional propozițiile – ca o soție saritoare-, dar îl îndeamna sa nu mai fie taciturn și sa raspunda pe larg întrebarilor jurnaliștilor. Spune actrița: „parteneriatul și chimia dintre noi e ca un fel de Nescafe, torni apa și voila, ne ai!”

Presata sa dea mai multe detalii despre o eventuala colaborare, Bullock raspunde evaziv: „Poate vom face un alt film. Chiar conteaza? Ați vazut The Lake House? Hai sa nu ne mai lasam condiționați de timp și de ideile preconcepute în ceea ce-l privește și sa existam, pur și simplu”.

Dupa un lung moment, în care îi lasa pe reporterii sa-i rumege raspunsul, ea rade: „Daca scrieți asta literalmente și nu spuneți c-am fost sarcastica, o sa va urmaresc pana acasa și o sa va distrug peisajul.”

În noul numar , puteți citi un quiz Johnny Depp, dar și cronica a doua filme care au ca subiect atentatele de la 11 septembrie.

Tags: