Sandra Stoicescu – A construit o casă cu Jimmy Carter

Apropo.ro / 26.05.2008, 00:00
Sandra Stoicescu - A construit o casă cu Jimmy Carter
Vedeta Antenei 1 şi-a dedicat concediul din acest an construirii unei case pentru victimele uraganului Katrina, participînd la o acţiune a celebrei organizaţii umanitare ”Habitat for Humanity”, alături de alţi romăni. În bocanci, cu centura de scule şi cască de protecţie, prezentatoarea Observatorului a muncit cot la cot cu fostul preşedinte american Jimmy Carter.

“Cînd am ajuns la petrecerea de deschidere, la Pascagoula, un orăşel aproape de New Orleans, toţi cei peste 1500 de voluntari prezenţi acolo au izbucnit în aplauze şi urale! Nu ne venea să credem ce se întîmplă, dar asta ne-a dovedit cît de mult au apreciat participarea noastră. Casa construită de noi, cei şase romăni, alături de alţi cîţiva voluntari, era destinată unei mame singure cu doi copii, victimă a uraganului Katrina.

Viitoarea proprietară venea în fiecare zi pe şantier, ajuta şi ea la construcţie şi, în schimbul casei, se angajase să muncească şi ea un număr de ore pe alte şantiere ale organizaţiei, pentru alţi oameni aflaţi în impas”, povesteşte Sandra. Fostul preşedinte american Jimmy Carter şi soţia acestuia, Rosalynn, în ciuda vîrstei înaintate, au muncit la fel ca toată lumea. De aceea, Sandra s-a simţit onorată cînd delegaţia ţării noastre a fost singura cu care fostul preşedinte american a cerut să se fotografieze.

Şase ore pe schele
În bocanci, cu centura de scule şi casca de protecţie, Sandra a lucrat la acoperişul casei, a instalat panourile laterale de protecţie împotriva tornadelor, a bătut în cuie stratul izolator de sub cornişă: “N-a fost uşor. Vinerea trecută, de exemplu, am stat şase ore pe schele într-o ploaie torenţială, punînd folii protectoare sub cornişă. La începutul proiectului, mi-am dat cu ciocanul peste degete cît am putut de mult, încă mai am vînătăi pe picioare şi în fiecare seară eram ruptă de oboseală, dar a fost o experienţă senzaţională”.