Sandu a gasit vinovatii pentru incidente

Apropo.ro / 10.10.2006, 08:21
Sandu a gasit vinovatii pentru incidente
Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presa, ca suporterii români au ajuns sa-i fluiere, sa-i huiduie și sa-i înjure pe jucatorii echipei naționale din cauza "declarațiilor belicoase" ale conducatorilor de cluburi,

Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presa, ca suporterii români au ajuns sa-i fluiere, sa-i huiduie și sa-i înjure pe jucatorii echipei naționale din cauza „declarațiilor belicoase” ale conducatorilor de cluburi, antrenorilor și jucatorilor din Liga I.

„Jucatorii au dorit sa joace din nou în București, pe un stadion modernizat, dar din pacate nu s-a putut moderniza și gradul de suport pentru jucatorii naționalei care joaca pentru echipele Rapid și Dinamo. Pentru ca este inadmisibil ca Dani Coman sa fie bombardat cu pietre de galeria Stelei la meciul naționalei. Aceasta este o problema care vine de la comportamentul conducatorilor de cluburi și de la declarațiile belicoase ale antrenorilor și jucatorilor. Și noi am avut suporteri în București, dar disputele astea dintre conducatori, antrenori și jucatori a bagat dihonia de tot în ei”, a spus oficialul FRF.

Mircea Sandu a afirmat ca scandarile injurioase ale jucatorilor la îndemnul galeriilor trebuie sancționate de Comsia de Disciplina. „Aceste sloganuri scandate de jucatori nu le fac deloc cinste. Atât ei cât și conducatorii și antrenorii transmit mai departe tribunei aceste lucruri și nu este bine. Arbitrul de rezerva trebuie sa ia primele masuri, sa scrie în raportul de joc pentru ca jucatorii sa fie sancționați de Comisia de Disciplina. Și la fel trebuie sa faca și observatorul”, a adaugat Sandu.

Președintele FRF a facut un apel catre suporteri sa susțina echipa naționala a României, care are nevoie de încurajari pentru a obține calificarea la EURO 2009. „Jucatorii nu cer decât ca la final sa fie aplaudați, huiduiți sau înjurați, dar pâna atunci sa fie încurajați. La finalul meciului sa se traga linie. Dar daca-l iei pe Coman din minutul 5 cu pietre, atunci el nu se mai poate concentra la meci. Ar trebui sa aiba atenție distributiva, sa nu-i vina vreun bolovan în cap”, a adaugat oficialul FRF.

Sandu a menționat ca înaintea partidei România – Belarus a avut o întâlnire cu reprezentanții galeriilor echipelor Steaua, Dinamo și Rapid. „Am discutat și despre acest meci și despre alte lucruri. Cu atât mai mult am fost șocat sa vad ca fotbaliștii noștri sunt înjurați și batuți cu pietre. Ce mare favoare au facut ei echipei naționale ca au acceptat 1.000 de bilete gratuite și i-au înjurat pe jucatori? E inadmisibil. În Albania abia dupa ce scorul a devenit 2-0, publicul de acolo a început sa huiduie, dar pâna atunci a bubuit stadionul”, a explicat Mircea Sandu.

În condițiile în care echipa naționala este înjurata și fluierata la București, președintele FRF este de parere ca este normal ca meciurile României sa se dispute și pe stadionale din alte orașe.

„Trebuie sa fugim de pietre, ca ne da cu piatra în cap. Echipa naționala nu este a Bucureștiului, a mea sau a altuia, este a tuturor. Cred ca prima reprezentativa este mai respectata în provincie. De acum se poate juca și la Pitești, și la Timișoara, poate Piatra Neamț, mai puțin la Galați pentru ca nu e aeroport. În aceste stadioane s-au facut niște investiții și e normal sa le dai acestor oameni satisfacție mergând sa joci acolo cu echipa naționala”, a menționat Sandu.

Directorul general al FRF, Ionuț Lupescu, considera și el ca echipa naționala trebuie sa evolueze în provincie, dar susține ca jucatorii au decis acest lucru înainte de disputarea meciului cu Belarus. „S-a ales Ghencea pentru acest meci pentru ca era programat în luna octombrie și n-am vrut sa riscam, vroiam un teren bun. Dar asta nu înseamna ca echipa naționala s-a mutat definitiv în București. Oricum, publicul bucureștean a ratat o buna ocazie de a-i atrage din nou pe baieți aici. Deocamdata, nu s-a decis unde se va disputa urmatorul meci. E timp destul pâna în martie când este programata partida cu Luxemburg. Cert este ca vom juca acolo unde se vor îndeplini condițiile cerute de UEFA”, a precizat Lupescu.

(Serviciul AUDIO al MEDIAFAX va pune la dispoziție înregistrarea declarațiilor președintelui FRF, Mircea Sandu și ale directorului general Ionuț Lupescu. Pentru a beneficia de acest serviciu puteți accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenției sau direct adresa de internet http://audio.mediafax.ro ).

Mediafax