Sandu despre evolutia românilor din meciul AS Roma-Dinamo Kiev

Apropo.ro / 17.09.2004, 10:17
Sandu despre evolutia românilor din meciul AS Roma-Dinamo Kiev
Președintele FRF, Mircea Sandu, care a fost observator la meciul AS Roma - Dinamo Kiev, a discutat cu jucatorii români care evolueaza la cele doua echipe angrenate în prima etapa a fazei grupelor Ligii Campionilor. "Chivu este într-o perioada buna, a început alergarile și continua

Președintele FRF, Mircea Sandu, care a fost observator la meciul AS Roma – Dinamo Kiev, a discutat cu jucatorii români care evolueaza la cele doua echipe angrenate în prima etapa a fazei grupelor Ligii Campionilor.

„Chivu este într-o perioada buna, a început alergarile și continua recuperarea. Și-a facut o proteza, o talpa de silicon, se poarta și la barbați, și spera ca înainte de meciul cu Cehia sa joace într-o partida la prima sau la a doua echipa a Romei”, a spus Sandu.

Președintele FRF a mai discutat cu Tiberiu Ghioane și cu Florin Cernat. „Ghioane a spus ca stam foarte bine, avem 9 puncte și nu avem nevoie de el. Sigur, a glumit. Este bine la echipa, joaca titular și de data asta nu a mai avut probleme de contre cu conducerea echipei. Sa speram ca revine la gînduri mai bune, probabil ca și Iordanescu va merge la Kiev, pe 28 septembrie”, a adaugat Sandu.

Întrebat ce șanse au Steaua și Dinamo în turul I al Cupei UEFA, Sandu a spus: „Sa dea Dumnezeu sa intre în grupe”.

Întîlnirea AS Roma – Dinamo Kiev este al doilea meci cu probleme ce îl are ca observator pe Mircea Sandu și pe suedezul Andres Frisk ca arbitru.

Prima întîlnire „cu probleme” ce i-a avut delegați pe cei doi oficiali a avut loc în noiembrie 1999, în Cupa UEFA, la meciul Spartak Moscova – Leeds United. Atunci, partida a fost amînata și s-a jucat la Sofia, din cauza temperaturii scazute de la Moscova. 

„Mi s-a mai întîmplat așa ceva tot cu Frisk, la Moscova, cînd erau minus 15 grade, iar regulamentul UEFA prevede ca daca se trece de minus 13 grade atunci nu se joaca”, a precizat Sandu.

A doua confruntare avîndu-i ca delegați pe cei doi a avut loc, miercuri, în prima etapa a fazei grupelor L.C, la meciul AS Roma – Dinamo Kiev. Partida a fost suspendata, la scorul de 1-0 pentru oaspeți, dupa prima repriza, deoarece Frisk a fost lovit cu o moneda și nu a mai putut conduce meciul.   

„Frisk a fost lovit cu o moneda de un euro. Mai multe comentarii pe aceasta tema nu pot sa fac. Comisia de Disciplina a UEFA va decide restul”, a precizat Sandu.

Mediafax