Sandu: Nu vor fi locuri libere

Apropo.ro / 03.09.2004, 09:47
Sandu: Nu vor fi locuri libere
Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, joi, ca este sigur de faptul ca stadionul "Ion Oblemenco", din Craiova, va fi plin la meciul cu Macedonia, deși la antrenamentul oficial de joi seara au asistat numai 300 de spectatori. În urma cu un an,

Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, joi, ca este sigur de faptul ca stadionul „Ion Oblemenco”, din Craiova, va fi plin la meciul cu Macedonia, deși la antrenamentul oficial de joi seara au asistat numai 300 de spectatori.

În urma cu un an, la antrenamentul efectuat de echipa România, la Craiova, în vederea partidei cu reprezentativa Bosniei-Herțegovina, din preliminariile Euro-2004, au asistat aproximativ 15.000 de spectatori.

Totuși, președintele FRF nu este îngrijorat. „Nu ma îngrijoreaza faptul ca nu au fost oameni în tribune. Sînt convins ca la meci nu va mai fi nici un loc liber în tribunele stadionului”, a spus Sandu.

La rîndul sau, atacantul Daniel Pancu a declarat ca important este ca sîmbata sa fie stadionul plin. „Important este ce va fi sîmbata în tribune, nu acum. Sper sa nu-i dezamagim pe olteni, care ne-au purtat atunci spre victorie, și sa învingem și de aceasta data. Terenul sper sa nu ne faca probleme, pentru ca mi s-a parut mult mai moale fața de cel din Giulești”, a spus Pancu.

Jucatorul formației Steaua, George Ogararu, a recunoscut ca a greșit, în urma cu un an, cînd nu s-a prezentat la convocarea lotului pentru meciul cu Bosnia, deoarece plecase în vacanța în Spania. „De aceasta data nu am plecat în Spania, dar sincer nu ma așteptam. A fost greșeala mea în urma cu un an de zile, cînd am întîrziat. Sper ca niciodata sa nu-l mai dezamagesc pe antrenorul naționalei, atunci cînd va apela mine”, a spus Ogararu.

La antrenamentul de joi seara au participat toți cei 25 de jucatori convocați, carora li s-a alaturat portarul de rezerva al Universitații Craiova, Nicușor Banica, deoarece selecționerul Anghel Iordanescu a avut nevoie de patru portari pentru un exercițiu.

Dupa încheierea antrenamentului, la plecarea autocarului, șoferul a fost nevoit sa mearga cu spatele, pentru a evita o mașina a poliției și persoanele adunate pentru a cere autografe.

Selecționerul Anghel Iordanescu a declarat, joi, înaintea plecarii la Craiova, ca echipa naționala a României trebuie sa obțina maximum de puncte din cele doua meciuri pe care le are de susținut înaintea întîlnirii cu Cehia.

 „Faptul ca Macedonia a reușit în majoritatea meciurilor disputate sa marcheze goluri consitiuie pentru noi un semnal de alarma”, a declarat selecționerul amintind de remiza obținuta de Macedonia, în deplasare, în fața Angliei (scor 2-2).

Anghel Iordanescu a menționat ca locul de desfașurare a partidei cu Macedonia a fost ales special. „Ne reîntoarcem cu mare bucurie la Craiova. Sper ca oltenii sa treaca peste marea lor durere și peste ultimele rezultate ale Universitații”, a spus Iordanescu.

Iordanescu spune ca partida amicala susținuta, miercuri, de prima reprezentativa în compania divizonarei C Steaua II a fost importanta pentru omogenizarea echipei, pentru a pune la punct unele relații de joc și pentru a exersa anumite faxe fixe.

Anghel Iordanescu considera ca jucatorul stelist Dorinel Munteanu a luat o decizie pripita în momentul în care și-a anunțat retragerea din prima reprezentativa. „Regret decizia lui Munteanu.  Dorinel Munteanu este un jucator pe care îl respect foarte mult și care a realizat multe pentru naționala. Cred ca mai putea juca în prima reprezentativa”, a spus Iordanescu.

Mediafax