Sandu Pop – intre doua Marii

Apropo.ro / 28.03.2002, 09:14
Sandu Pop - intre doua Marii
Dupa ce a intrat la actorie cu "Pupaza din tei", a avut sansa sa joace sub indrumarea unor regizori de marca. Apoi a facut din personajul VaruÂ’ Sandel o marca inregistrata. Cit despre emisiunea duminicala de la Acasa, spune ca a reusit sa intre in rol dupa ce l-a cizelat pe VaruÂ’. "Adica el

Dupa ce a intrat la actorie cu „Pupaza din tei”, a avut sansa sa joace sub indrumarea unor regizori de marca. Apoi a facut din personajul VaruÂ’ Sandel o marca inregistrata. Cit despre emisiunea duminicala de la Acasa, spune ca a reusit sa intre in rol dupa ce l-a cizelat pe VaruÂ’. „Adica el (personajul din „Petrecerea”) tot de la tara se trage, tot la plopul lui se gindeste dar… e medic veterinar si Maria ii spune pompos Alexandru”.

Venind vorba de partenere, ne-a amintit ca si acasa la el tot o Marie are. Pe aceasta a vrajit-o cu un pahar de bere si apoi a luat-o de nevasta. Impreuna au fost de sase ori nasi, iar printre fini se numara si un japonez.

S-a nascut la Cluj, pe 15 iunie 1973

Ii plac Horatiu Malaele si Stefan Iordache, iar dintre cei care au avut emotii anul acesta la Oscar este coplesit de forta lui Russell Crowe

A furat la emisiunea pe care o prezenta o reteta de la Ludovic Spiess (salau cu cascaval si lasagna), pe care a pregatit-o fetelor lui

A facut atletism in liceu si ii place sa calareasca – „Acasa, la parinti, am cai si fac pe Pintea haiducul” Tine din copilarie cu Universitatea Craiova

Il enerveaza… scirtiitul, iar „Sageata” (o Dacie din ’78 „care prinde 100 la ora dupa un an jumatate de la pornire”) ii strica iremediabil ziua

Ar vrea o vacanta in Thailanda, dar si la el acasa, in Ardeal, e bine

A fost nas la cununia (de la Tulcea) a japonezului Abe Takahiro, caruia, inainte de slujba religioasa, i-a repetat acelasi banc timp de doua ore (japonezul n-a priceput, evident, nimic)

Maria de acasa
La „Teo”, el si Maria Dinulescu si-au intrat in rol si-au declarat ca sint logoditi de sase luni si ca dau in fiecare duminica cite o petrecere. Dupa episodul cu pricina, telefoanele au inceput sa curga si la celalat capat se auzeau voci ingrijorate care il intrebau „suav”: „Ti-ai parasit nevasta?!”. Sandu vine cu o precizare haioasa si serioasa: „Eu sint casatorit cu o Marie, dar nu cu Maria Dinulescu, colega mea din emisiunea de la Acasa, asa ca mai intii hai sa va povestesc despre sotia de acasa (de-adevaratelea)”.

Prima oara a vazut-o cind a venit in vizita, impreuna cu sora ei, la colegul lui de camera. El filma pentru TVR si-si adusese de acasa un costum de marinar, iar fata Maria a crezut, nu se stie cum, ca lucreaza pe la politie. „Am iesit la o plimbare, am ris, am cintat la chitara si am vrajit-o cu un pahar de bere. Pentru ea, bautura din hamei era o premiera, deci se leaga”. Si, dupa trei ani de la casatorie, a venit pe lume nu tot o Marie, ci o Iulie.

El juca in „Iluzia comica”, in Capitala, ea isi dadea licenta la Arad, dar se afla si in luna a noua, asa ca o ambulanta astepta la usa facultatii – pentru orice eventualitate… Barza a venit dupa o saptamina de la examenul ei, iar sotul a sarbatorit prima oara la o „bauta” cu prietenii, a doua oara – cu alti prieteni de la o alta televiziune si a treia oara – cu „nasul” de pe ruta Bucuresti – Arad. „Cind am ajuns la Arad, parca nascusem eu. Acum fetita ma trezeste in fiecare zi cu paharul de apa pe care mi-l pun seara pe noptiera”.

Si cea de la Acasa
Trecind insa la profesie si, implicit, la emisiunea pe care o prezinta pe Acasa, iata cum merg lucrurile, de data aceasta cu Maria Dinulescu, colega lui din show. Amindurora li se ofera o poveste inainte de emisiune care poate suna asa: „Va certati din cauza banilor, va impacati si Cutarescu vine la final si va cinta de impacare”. In rest, amindoi improvizeaza. „Dintr-un punct de vedere este fenomenal. Scoatem pe moment poante si n-avem pretentii de telenovela”.

Cei doi isi doresc sa le iasa un fel de familie trasnita, adica niste Bundy tineri, cu gelozii si cu nemultumiri. „Sefii au incredere in noi in asa haaal!”. Iar personajul VaruÂ’ Sandel, deja marca inregistrata, a trebuit sa evolueze pentru „Petrecerea”. „E tot mucalit, dar a mai urcat o treapta sociala, s-a facut medic veterinar si isi zice Alexandru. Dar tot la plopuÂ’ lui viseaza”.

Cit priveste teatrul (a terminat Actoria in ’95), Sandu Pop e incintat ca a jucat pina in prezent sub indrumarea unor nume mari: Catalina Buzoianu, Alexandru Tocilescu, Gelu Colceag, Alexandru Dabija, Ducu Darie si Horatiu Malaele. Si totusi, la capitolul „mari momente” din cariera lui isi aminteste glumind de admiterea la Institut. Venisera multi candidati cu texte din Moliere, dar comisiei i-a placut sa auda „Pupaza din tei” spusa „moldoveneste cu accent ardelenesc”.

Dupa admitere, a facut un popas pe litoral si, in sfirsit, a ajuns acasa, la tara. Tatal lui, mucalit, a constatat calm: „Bine ca te-a ajutat Dumnezau!” si i-a lansat imediat invitatia: „No, acum mergi cu mine la paie sau ce faci?!”. „Eu ma gindeam ca scoate o sticla de palinca si-o zapacim amindoi, dar m-am inselat!”.

Andreea Groza
PRO TV Magazin

Tags: