Sanitas amana declansarea grevei generale

Apropo.ro / 24.01.2008, 13:21
Sanitas amana declansarea grevei generale
Federatia Sanitas a amanat declansarea grevei generale, asteptand aprobarea OU care va cuprinde prevederile din acordul semnat cu MS.

Federatia Sanitas a amanat declansarea grevei generale pana la sfarsitul lunii ianuarie, asteptand aprobararea ordonantei de urgenta care va cuprinde prevederile din acordul semnat joi cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat presedintele organizatiei sindicale, Marius Petuc.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost prezent, joi, la Consiliul General al Federatiei Sanitas si a prezentat indicalistilor o oferta imbunatatita fata de cea prezentata anterior, care cuprinde cresteri salariale de 11 la suta, din care sase la suta in aprilie si cinci la suta din octombrie, a precizat Petcu.

In urma acestei oferte, majoritatea membrilor Sanitas au semnat acordul cu Ministerul Sanatatii, urmand ca in sedinta de Guvern de saptamana viitoare sa fie aprobata Ordonanta de Urgenta care va cuprinde atat aceste majorari, cat si celelalte sporururi cerute de sindicalisti.

"In aceasta saptamana, eu trebuie sa ma asigur ca tot ceea ce prevede acordul semnat azi (joi – n.r.) se va regasi in proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului. Daca pana pe data de 31 ianuarie proiectul nu va fi aprobat, sindicalistii vor declansa greva generala in sistem", a adaugat Marius Petcu.

El a tinut sa precizeze ca Oordonanta de Urgenta trebuie aprobata in aceasta luna pentru ca sanitarii sa poata beneficia din 1 ianuarie de majorarile salariale cerute si de celelalte drepturi.

Pe de alta parte, Petcu a amintit si de conflictul cu Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse privind salariatii din asistenta sociala, care au drepturi si salarii mai mici decat cei din Sanatate, desi au aceeasi pregatire.

Liderul sindical a mai spus ca va retrimite joi un ultimatum reprezentantilor Ministerului Muncii, cerand solutionarea acestui conflict.