Sanitas asteapta o noua oferta a Ministerului Sanatatii

Apropo.ro / 21.01.2008, 11:04
Sanitas asteapta o noua oferta a Ministerului Sanatatii
Membrii Federatiei Sanitas vor hotari, miercuri, daca declanseaza greva generala, decizia depinzand de oferta pe care le-o va face Ministerul Sanatatii Publice.

Membrii Federatiei Sanitas vor hotari, miercuri, daca declanseaza sau nu greva generala, decizia depinzand de oferta pe care le-o va face, cu o zi inainte, Ministerul Sanatatii Publice.

Liderul Federatiei Sanitas, Marius Petcu, a declarat pentru MEDIAFAX ca, luni dimineata, reprezentantii Ministerului Sanatatii nu au semnat acordul incheiat cu sindicatul in urma cu trei luni, document care prevedea cresteri salariale de 12 la suta, o prima de stabilitate dubla in sistem si un spor de preventie de 20 la suta.

Petcu a precizat ca, in cursul zilei de marti, reprezetnantii Ministerului Sanatatii Publice au promis ca vor transmite sindicalistilor oferte de calcul, iar miercuri urmeaza ca sindicalistii sa ia o decizie, daca vor decurge sau nu la greva generala, in functie de orferta Ministerului.

"Imediat dupa ce vom primi oferta Ministerului, o vom transmite in teritoriu, colegilor nostri, care vor hotari daca declansam sau nu greva generala. Sunt sanse mari sa facem acest lucru", a adaugat liderul sindiacal.

La sfarsitul saptamanii tecute, Petcu sunea ca au avut o intalnire cu prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu si ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, intalnire in urma careia fiecare dintre parti "si-a pus pe masa argumentele".

"Guvernul a venit cu motivatii de genul inflatia, noi am venit cu argumente cum ca pleaca din tara specialisti in domeniul sanatatii si ca trebuie motivati sa ramana prin cresteri salariale si a ramas ca, luni, Ministerul Sanatatii sa ne propuna doua trei variante de calcul, iar in cazul in care acestea sunt convenabile, vom incheia un acord si vom renunta la proteste, altfel vom recurge la greva", a precizat Marius Petcu.

Presedintele Federatiei Sanitas spunea, joia trecuta, ca daca Guvernul nu va aproba proiectul de ordonanta cu toate punctele cuprinse in Acordul negociat cu Ministerul Sanatatii Publice (MSP), conflictul colectiv de munca se considera reactivat, iar organizatia sindicala va declansa in perioada urmatoare greva generala, "cu participarea celor 100.000 de membri de sindicat din peste 500 de unitati sanitare".

Federatia Sanitas, sustinuta de membrii sindicatelor din unitatile de asistenta sociala si protectia copilului, are mai multe revendicari pentru care membrii sunt de acord sa declanseze greva generala daca negocierile nu vor duce la un rezultat pozitiv.

Tags: