Șanse mari să înceapă al treilea război mondial!

De: Marian Andrei / 24.09.2012, 12:00
Șanse mari să înceapă al treilea război mondial!
Un comandant al trupelor de elită ale Iranului, Gardienii Revoluției, a declarat că un atac al Israelului ar putea declanșa "un al treilea război mondial".

Generalul Amir Ali Hajizadeh, responsabil cu sistemele de rachete, a declarat la canalul iranian de limbă arabă Al-Alam că nu exclude ca Iranul să lanseze un „atac preventiv” în cazul în care un atac israelian pare iminent. Totuși, Hajizadeh a adăugat că, pentru moment, „nu este cazul”.

Liderii israelieni amenință în mod regulat cu atacuri împotriva instalațiilor nucleare iraniene pentru a împiedica această țară să se doteze cu arma nucleară, chiar dacă Teheranul insistă asupra caracterului civil al programului său nuclear.

Sâmbătă, generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul șef al Gardienilor Revoluției, a estimat că un război israelian împotriva Iranului „va avea loc în cele din urmă” și că țara sa este gata de această confruntare care va duce la distrugerea statului evreu.

Mai mult, în cazul unui atac israelian, cu sau fără undă verde din partea SUA, iranienii „vor ataca bazele americane din Bahrein, Qatar și din Afganistan”.