Santos: Dinamo este o echipa puternica

Apropo.ro / 16.12.2006, 12:06
Santos: Dinamo este o echipa puternica
Antrenorul echipei Benfica Lisabona, Fernando Santos, considera ca Dinamo, adversara din 16-imile Cupei UEFA, este o echipa puternica, deoarece se afla pe primul loc în prima liga din România, la 13 puncte de Steaua, informeaza Mais Futebol. Fernando Santos s-a declarat mulțumit

Antrenorul echipei Benfica Lisabona, Fernando Santos, considera ca Dinamo, adversara din 16-imile Cupei UEFA, este o echipa puternica, deoarece se afla pe primul loc în prima liga din România, la 13 puncte de Steaua, informeaza Mais Futebol.

Fernando Santos s-a declarat mulțumit și de faptul ca Benfica va juca primul meci pe teren propriu. „Personal preferam sa jucam primul meci pe teren propriu, nu mi-e indiferent acest lucru. În ceea ce privește adversarul, trebuie sa avem grija. Este pe primul loc în România, cu 13 puncte mai multe decât Steaua și trebuie sa spunem ca este o echipa puternica”, a afirmat Santos.

Santos a subliniat ca trebuie sa mai urmareasca echipa Dinamo, dar nu are nicio îndoiala ca dinamoviștii sunt jucatori de nivel foarte bun. „Echipa Dinamo are jucatori cunoscuți și mai mulți internaționali. Este o echipa care a facut jocuri de calitate în grupele UEFA. Niculescu pare un jucator important, având în vedere golurile marcate, dar echipele românești au un joc colectiv foarte puternic. Vom aștepta pentru a analiza bine adversarul. Este o dubla manșa deschisa și trebuie sa fim pregatiți sa jucam la un nivel înalt. Pentru ca obiectivul nostru este, evident, sa trecem mai departe”, a afirmat Santos.

Tehnicianul de la Benfica a mai spus ca exista similitudini între echopele românești și cele portugheze: „Am întâlnit adversari români și știu ca au un sistem de joc foarte complicat. Exista câteva asemanari cu fotbalul portughez, sunt echipe cu jucatori buni din punct de vedere tehnic, care știu sa joace bine și care au o buna organizare colectiva. În general, sunt echipe foarte dificile și care solicita atenție din partea adversarilor”.

Echipa Dinamo București va întâlni formația portugheza Benfica Lisabona în 16-imile de finala ale Cupei UEFA, conform tragerii la sorți efectuata, vineri, la Nyon. Prima manșa va avea loc la 14/15 februarie 2007 la Lisabona, returul urmând sa aiba loc la 22 februarie 2007 la București.

Mediafax