Saptamana decisiva pentru Rapid

Apropo.ro / 14.01.2002, 08:19
Saptamana decisiva pentru Rapid
Dupa ce s-au înteles cu Dennis Serban si Bogdan Stelea, giulestenii sînt la un pas de a da lovitura pe piata transferurilor daca obtin si acordul cluburilor celor doi Rapid este pe cale sa faca o achizitie excelenta în aceasta iarna, existînd mari sanse sa-l înregimenteze pe Dennis


Dupa ce s-au înteles cu Dennis Serban si Bogdan Stelea, giulestenii sînt la un pas de a da lovitura pe piata transferurilor daca obtin si acordul cluburilor celor doi

Rapid este pe cale sa faca o achizitie excelenta în aceasta iarna, existînd mari sanse sa-l înregimenteze pe Dennis Serban. Singurul lucru care lipseste pentru ca jucatorul Valenciei sa fie prezent pe 17 ianuarie în cantonamentul rapidistilor de la Poiana Brasov este acordul Valenciei pentru un împrumut pîna în vara. De asemenea, negocierile pentru aducerea lui Stelea se afla în acelasi stadiu, existînd sanse considerabile ca el sa apere poarta giulestenilor în prima etapa a returului.

În ceea ce îl priveste pe Serban, el trebuia sa discute cu conducerea clubului iberic ieri seara, dupa finalul partidei Real Madrid-Valencia. Rapid ar urma sa plateasca spaniolilor cîte 10.000 de dolari pentru fiecare luna a împrumutului, în total 40.000. Acesti bani reprezinta impozitul pe care Valencia trebuie sa-l dea statului spaniol pentru contractul românului. În posibila întelegere cu clubul giulestean mijlocasul nu va avea salariu, ci va evolua numai pe prime. Totusi, doua victorii acasa si doua în deplasare, consecutive, ale Rapidului i-ar aduce lui Serban un venit lunar de peste 4.000 de dolari.

De asemenea, în acest timp el ar urma sa îsi ridice salariul de la Valencia, însa în proportie de 60 la suta. Serban nu se afla la prima tentativa de a se transfera la Rapid, el fiind pe punctul de a veni în Giulesti la începutul anului 1996. Atunci, George Copos fusese de acord sa plateasca 300.000 de dolari Farului, dar jucatorul a ajuns în cele din urma la Steaua.

În ceea ce îl priveste pe Bogdan Stelea, lucrurile sînt oarecum mai simple. Salamanca încearca de mai mult timp sa scape de internationalul român, însa pîna acum nu s-a gasit nimic care sa-i convina si lui Stelica. De data asta, Bogdan pare convins sa revina în România, pentru 225.000 de dolari pe un an si jumatate si astazi va purta o discutie cu secretarul tehnic al clubului Salamanca. Portarul va parasi însa echipa doar daca spaniolii îi vor achita mai mult de 50 la suta din datoria de 700.000 de dolari pe care o au la el. Ieri, în ziarul „Sunday Mirror” a aparut o informatie conform careia Derby County l-ar dori pe Stelea, însa varianta ar cadea în fata dorintei lui Bogdan de a veni în România.

Echipa probabila

Stelea – Buta, Iencsi, Stanciu, Perja (Mutica), Rat – Sabau, Maldarasanu (Ilyes), Dennis Serban – Pancu, Sumudica

Sumudica în doliu

Marius Sumudica este singurul jucator care a lipsit de la petrecerea pe care giulestenii au organizat-o sîmbata seara. Atacantul rapidist a avut un motiv întemeiat, bunica sa decedînd în noaptea de sîmbata spre duminica, la vîrsta de 67 de ani. „Durerea e cu aît mai mare cu cît ea s-a ocupat mult timp de cresterea mea si a surorii mele. Asa e viata, Dumnezeu sa o ierte”, a spus rapidistul.

Voicu spre Rusia

Fundasul giulestean Ionut Voicu ar putea parasi Rapidul în aceasta iarna. Fotbalistul are o oferta de la echipa Sinik Iaroslav, din prima liga a Rusiei. Atît el, cît si Sumudica au primit oferte de la aceasta grupare, la care a jucat acum cîtiva ani si Damian Militaru, însa doar Voicu a primit permisiunea sa mearga în Cipru, acolo unde Sinik va începe peste cîteva zile un cantonament.

Banii intra în conturi

Asa cum li s-a promis, astazi, cel mai tîrziu mîine, fotbalistii giulesteni vor intra în posesia banilor care li se datoreaza. 12 rapidisti aveau de primit rate contractuale scadente la finalul anului trecut, dar în decembrie ei au plecat în vacanta doar cu o parte din sume. Conducerea visiniilor va vira astfel 235.000 de dolari, jucatorii avînd de luat între 7.000 si 35.000 de dolari.

Petrecere la Marriott

La initiativa vicepresedintelui Constantin Zotta si a jucatorilor Daniel Pancu si Adrian Iencsi, sîmbata seara a avut loc la restaurantul Champions al hotelului Marriott o întîlnire a jucatorilor giulesteni. Amenintati, în gluma, cu o amenda de 1.000 de dolari pentru cel care îsi gaseste altceva de facut în loc sa fie prezent, cu sotia sau prietena, de la întîlnire a lipsit, nemotivat, doar patronul George Copos. Totusi, el le-a urat telefonic fotbalistilor „distractie placuta!”.

Constantin ramîne acasa?

Pentru ca s-a judecat cu clubul la Liga Profesionista de Fotbal, Nicolae Constantin risca sa nu mearga la Poiana Brasov, în cantonament cu restul coechipierilor. Dupa ce i s-au achitat 13.000 de dolari din banii pe care trebuia sa-i ia, jucatorul a reclamat din nou la LPF ca trebuie sa i se mai dea înca pe atît. Din cîte se pare, clubul a recalculat drepturile fotbalistului si urmeaza sa-i mai vireze în cont doar 8.000 de dolari. Constantin are contract la Rapid de 70.000 de dolari.
Sursa: www.prosport.ro