Săptămâna „letală”, cu Mel Gibson, în august la TNT

De: Ana Obretin / 14.07.2021, 11:22

Prima săptămână a lunii august stă, la TNT, sub semnul acțiunii. Actorii Mel Gibson și Danny Glover sunt protagoniștii celor patru lungmetraje din seria „Armă mortală/ Lethal Weapon”, care vor fi difuzate în perioada 2 – 8 august, în fiecare seară.

Regizate de regretatul Richard Donner, filmele prezintă, cu umor și numeroase cascadorii, rezolvarea unor cazuri importante – de la prinderea unor traficanți de droguri și a unor polițiști corupți la urmărirea unor diplomați și agenți străini care iau parte la activități ilegale, potrivit unui comunicat remis Apropo de TNT.

Mel Gibson este Martin Riggs, un polițist nonconformist, care nu se teme de pericol. Danny Glover joacă rolul Roger Murtaugh, agent cu experiență, aproape pensionat, care urmează procedurile ca la carte.

În „Armă mortală” (1987), ei devin parteneri și se văd nevoiți să lase deoparte neînțelegerile pentru a putea prinde o bandă de traficanți de droguri. Filmul, cu succes important la public, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun sunet” a premiilor Oscar.

Pentru „Armă mortală 2” (1989), protagoniștilor li se alătură Joe Pesci. El joacă rolul unui martor cheie într-un proces împotriva unor mafioți. Riggs și Murtaugh trebuie să îl protejeze, în timp ce sunt pe urmele unor diplomați sud-africani care se folosesc de imunitate pentru a se angaja în activități infracționale.

„Armă mortală 3” (1992) are în prim-plan polițiștii corupți. Cei doi parteneri urmăresc un fost ofițer LAPD care se folosește de cunoștințele despre procedurile poliției pentru a fura și vinde către bande locale arme și muniție confiscate. Rene Russo își face acum debutul în serie, ea jucând rolul Lorna Cole, sergent și iubită a lui Riggs.

Crizele personale și vârsta își pun amprenta pe cei doi polițiști în al patrulea film din franciză, lansat în 1997. Ei se confruntă cu agenți chinezi periculoși care încearcă să își elibereze din închisoare foștii lideri și să îi readucă în țară. Distribuției se alătură, între alții, Chris Rock și Jet Li.

Cele patru filme din serie au avut încasări totale de 955 de milioane de dolari și au fost urmate de un serial, care a fost difuzat între anii 2016 și 2019.

CITEȘTE ȘI: Cum arată oaza de linişte a lui Mel Gibson: 500 de acri de junglă în Costa Rica şi trei vile impresionante

Mel Gibson e convins că vine Apocalipsa!

Foto: TNT