Șapte companii de moda au renunțat la contractele cu Kate Moss

Apropo.ro / 28.09.2007, 14:50
Șapte companii de moda au renunțat la contractele cu Kate Moss
Top modelul Kate Moss, care și-a dublat averea dupa scandalul cu droguri în care a fost implicata și care ar fi putut sa-i distruga cariera, revenind în forța în lumea modei dupa ce a obținut noi contracte, a fost abandonata de șapte companii de moda în doar câteva

Top modelul Kate Moss, care și-a dublat averea dupa scandalul cu droguri în care a fost implicata și care ar fi putut sa-i distruga cariera, revenind în forța în lumea modei dupa ce a obținut noi contracte, a fost abandonata de șapte companii de moda în doar câteva luni, informeaza The Sun.

Ultimul raport financiar contabil publicat în iunie 2007 indica faptul ca firma fondata de Moss, Skate Enterprises, și-a dublat câștigurile și ca, în scurta perioada de dizgrație prin care a trecut, top modelul a prosperat.

Moss a fost implicata, în septembrie 2005, într-un scandal cu droguri. Tabloidul britanic Daily Mirror a publicat fotografii ale manechinului în timp ce „priza” ceea ce parea a fi cocaina. Top modelul nu a fost pus sub acuzație pentru consum de droguri, dar în urma acestui scandal, Moss a pierdut 18 contracte publicitare cu firme importante precum Chanel, Burberry și H&M.

Dupa scuzele publice de rigoare, Moss a revenit în lumea modei. Cifrele contabile indicau faptul ca Skate Enterprises avea în banca, la sfârșitul lui februarie 2006, suma de 3,9 milioane de lire sterline, în timp ce în anul financiar anterior obținuse doar 2 milioane de lire sterline. Cifrele contabile sunt importante pentru ca acopera anul financiar care s-a încheiat la nici cinci luni dupa publicarea fotografiilor.

Dupa scandal, Kate a redevenit imaginea colecției britanicei Stella McCartney, a încheiat contracte cu Virgin Mobile, Rimmel, Longchamp, Calvin Klein, Versace și Roberto Cavalli.

Totuși, în ultimele trei luni, interesul pentru top modelul în vârsta de 33 de ani a scazut dramatic, șapte companii de moda luând decizia sa renunțe la contractele cu ea. Printre aceste companii se numara Coco Chanel, care a înlocuit-o pe Moss cu actrița Keira Knightley, și Agent Provocateur, care a ales-o pe Maggie Gyllenhaal pentru a fi imaginea firmei.

O sursa din industria modei a declarat: „Este înca un nume mare, dar «luna de miere» s-a încheiat”.