Șapte proiecte de infrastructura și turism la Arad

Apropo.ro / 14.06.2005, 18:30
Șapte proiecte de infrastructura și turism la Arad
Autoritațile locale din Arad spera sa obțina fonduri Phare pentru cel puțin patru proiecte mari de infrastructura, din cele șapte care se afla în etapa de preselecție în cadrul Agenției de Dezvoltare Regionala V vest, transmite corespondentul

Autoritațile locale din Arad spera sa obțina fonduri Phare pentru cel puțin patru proiecte mari de infrastructura, din cele șapte care se afla în etapa de preselecție în cadrul Agenției de Dezvoltare Regionala V vest, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele Consiliului Județean (CJ), Iosif Matula, a declarat, luni, ca prin programul Phare 2006 ar putea fi finanțate unele proiecte de infrastructura și turism a caror valoare depașeste zece milioane de euro.

Dintre acestea, cel mai important este cel al municipalitații, care intenționeaza sa reabiliteze centrul istoric al Aradului, investiție care s-ar ridica la opt milioane de euro, din care cinci milioane de euro ar trebui obținute de la Comunitatea Europeana.

Pe lânga acest proiect, autoritațile locale mai încearca sa obțina bani pentru realizarea unor drumuri de centura pentru orașele Ineu și Chișineu-Criș, pentru realizarea proiectului turistic „Drumul vinului”, dar și pentru construirea unui centru de afaceri în orașulPecica.

„Cel puțin patru dintre aceste proiecte sunt eligibile și ar putea câștiga finanțarea la care speram, mai ales ca unul dintre ele este realizat în comun cu alte doua județe, respectiv Caraș-Severin și Timiș și vizeaza modernizarea tronsonului de drum Lipova-Buziaș-Berzovia”, a spus Matula.

Un alt proiect pentru care CJ Arad spera sa obțina fonduri europene vizeaza reabilitarea drumului Julița-Madrigești, tronson care va facilita accesul spre stațiunea Moneasa din mai multe puncte ale județului.

Mediafax