Săpun făcut din grăsime umană!

De: Marian Andrei / 13.05.2013, 13:00
Săpun făcut din grăsime umană!
Artistul modern Orestes de la Paz a "creat" 20 de săpunuri folosind grăsimea care i-a fost extrasă prin liposucție. Acestea sunt puse în vânzare și pot fi achiziționate cu doar 1.000 de dolari bucata!

 

După liposucția suferită în decembrie, artistul american a dorit să transforme grăsimea extrasă într-o operă de artă. Inițial s-a gandit să creeze o memorie acrilică, însă doctorul său i-a explicat că trebuie să găsească altceva pentru ca opera de artă să fie durabilă în timp.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

„Atunci mi-au trecut prin minte toate orele de biologie pe care le-am avut în liceu și mi-am adus aminte că săpunul este făcut din grăsime„, a explicat de la Paz. De aici până la a face din grăsime – pe care unii o percep ca fiind ceva murdar și respingător – un ceva care curăță a fost doar un pas. Curățenia trupului este situată imediat lângă evlavie, iar ideea de a lua ceva murdar și a-l transforma în ceva curat, care curăță, a venit de la sine” a declarat artistul presei.

Rezultatele neobișnuitul proiect, intitulat „Fabricarea săpunului”, sunt expuse la Muzeul Frost din Miami, unde vizitatorii care doresc se pot spăla cu acest săpun, iar dacă le place, pot cumpăra una dintre cele 20 de bucăți puse la vânzare pentru 1.000 de dolari bucata.

Încrederea în sine a artistului este atât de mare încât i-a trimis o invitație pentru a încerca săpunul și excentricei Lady Gaga. „O provoc pe #ladygaga să încerce săpunul meu din grăsime umană„, a scris de la Paz pe Twitter.