Sarah Brightman se antrenează pentru călătoria la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS)

De: Carmen Ulian / 17.01.2015, 13:00
Sarah Brightman se antrenează pentru călătoria la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS)
Soprana britanică Sarah Brightman va începe săptămâna viitoare un antrenament special care îi va permite să ajungă în spațiu, în luna octombrie, bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Sarah Brightman va plăti aproximativ 52 de milioane de dolari pentru această misiune în spațiu. Ea va decola de pe Terra la bordul unei capsule Soyuz, a dezvăluit Space Adventures, o companie americană cu capital privat, care organizează această misiune spațială.

Sarah Brightman, în vârstă de 54 de ani, va deveni astfel cel de-al optulea turist spațial și primul artist profesionist care va vizita avanpostul orbital, un laborator de cercetări științifice în valoare de 100 miliarde de dolari, situat la o altitudine de 420 de kilometri deasupra Pământului. Până în prezent, un singur turist spațial, cofondatorul grupului Microsoft Charles Simonyi, a efectuat două călătorii în spațiu.

Capsulele Soyuz sunt concepute pentru a transporta trei astronauți și pentru a petrece pe orbită perioade de cel mult șase luni.

Cosmonautul rus Serghei Volkov va pilota capsula Soyuz care îi va duce pe astronautul Agenției Spațiale Europene (ESA) Andreas Mogensen și pe soprana Sarah Brightman la bordul ISS, a precizat directorul de operațiuni spațiale de la NASA, Emily Nelson, într-o conferință de presă televizată, organizată joi, la John Space Center din Houston.

Antrenamentele sopranei Sarah Brightman vor avea loc în Rusia.

Mai multe detalii pe Mediafax