Sarah Jessica Parker – Cel mai mare hobby al ei este mâncarea

Apropo.ro / 08.08.2012, 07:00
Sarah Jessica Parker - Cel mai mare hobby al ei este mâncarea
Actriţa din “Sex and the City” este renumită pentru silueta ei zveltă, câteodată aproape anorexică, însă nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe. După cum ea însăşi recunoaşte, cel mai mare hobby al ei e mâncarea. “Mănânc orice, din orice ţară, cu sau fără tacâmuri”.

Sarah Jessica Parker admite că relaţia ei cu mâncarea este un pic anormală, dar preferă să fie obsedată de mâncare decât de bătrâneţe, pentru că a ajuns la înţeleapta consta­ta­re că ridurile sunt inevita­bi­le.

Îmi place să mă îngrijesc, dar nu aş spune că este preocuparea mea principală. Mănânc aproape orice pentru că aşa vreau. Îmi place mâncarea şi mă gândesc la asta non-stop”. Iată un exemplu de cină reuşită pentru actriţa din „Sex and the City”: „Seara trecută, am devorat o friptură şi câteva costiţe de miel. Apoi, nişte pui prăjit, legume la cuptor, un profiterol, îngheţată şi plăcintă de brânză„. Iar dimineaţa, la micul dejun: „Am servit două feluri de tartă, pâine prăjită, o ceaşcă de cafea şi un corn cu cremă de brânză. O, şi un pahar cu suc de portocale!”.

Hugh Grant, care i-a fost partener în comedia „Did You Hear About the Morgans?„, îi confirmă declaraţiile: „Sunt fascinat de obiceiurile ei culinare. Ştiţi, pentru o femeie atât de micuţă, este aproape imposibil să crezi că poate mânca atât de mult. Poţi pune efectiv orice în faţa ei şi dispare în şase secunde. Este ca o lăcustă!„.

profiterolProfiterol
Ingrediente: 100 ml ulei, 200 ml apă, 325 gr. făină, 7 ouă, sare, 750 ml lapte, 375 gr. zahăr, 100 gr. margarină, vanilie, 3 linguri cacao, esenţă de rom, 400 gr. îngheţată, 400 ml frişcă

Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu uleiul şi sarea; când dă în clocot se adaugă faina. Se dă la rece apoi se adaugă ouăle, mixând la putere mare. Se toarnă aluatul în formă de gogoşi care se coc 20 de minute. Pentru cremă se amestecă ouăle cu zahăr, făină şi 150 ml lapte şi, la sfârşit, se fierbe cu restul de lapte, până se obţine o cremă groasă. Se adaugă vanilia, margarina. Cu crema obţinută se umplu gogoşile. Se toarnă un sos de ciocolată pe deasupra, aromat cu esenţă de rom. Gogoşile se servesc cu frişcă, îngheţată şi ciocolată.