Sarbatoare la Tirana dupa victoria împotriva Greciei

Apropo.ro / 06.09.2004, 10:53
Sarbatoare la Tirana dupa victoria împotriva Greciei
Sute de mii de suporteri albanezi au ieșit, sîmbata seara, pe strazile din Tirana, pentru a sarbatori victoria obținuta de echipa naționala a Albaniei, cu scorul de 2-1, în fața cîștigatoarei Euro-2004, Grecia, în preliminariile Cupei Mondiale din 2006. "Este o

Sute de mii de suporteri albanezi au ieșit, sîmbata seara, pe strazile din Tirana, pentru a sarbatori victoria obținuta de echipa naționala a Albaniei, cu scorul de 2-1, în fața cîștigatoarei Euro-2004, Grecia, în preliminariile Cupei Mondiale din 2006.

„Este o victorie istorica! Este magnific!”, a afirmat Adem, un suporter venit, împreuna cu cîteva sute de prieteni, din Kosovo, pentru a vedea meciul la Tirana.

„În aceasta seara Albania este campioana Europei”, a exclamat Tanina, o tînara în vîrsta de 22 de ani, cu fața vopsita în culorile drapelului albanez.

Potrivit Federației Albaneze de Fotbal, mii de albanezi care locuiesc în Kosovo și Macedonia, dar și cei care lucreaza în Grecia, au venit la Tirana pentru a asista la meci. „Aceasta victorie este mîndria noastra naționala”, a afirmat un batrîn care a asistat la meci.

La Pristina, capitala provinciei Kosovo, populata în proporție de 90 la suta de albanezi, sute de persoane au ieșit pe strazi pentru a sarbatori victoria. „Am venit din Franța și am platit 300 de euro în plus pentru a-mi cumpara bilet, la negru”, a spus Arben Rustemi.

Premierul albanez Fatos Nano le-a promis componenților echipei naționate o prima în valoare de 410.000 de euro în cazul în care vor învinge Grecia.

Poliția din capitala Albaniei a anunțat ca a luat masuri speciale de securitate pentru ca cei aproximativ 1.000 de suporteri greci veniți sa asiste la meci sa nu fie agresați de cei albanezi.

Mediafax