Sărbători cu peripeţii! Alessia, certată de mama ei de Paşte!

Apropo.ro / 10.04.2015, 10:00
Sărbători cu peripeţii! Alessia, certată de mama ei de Paşte!
Alessia se pregăteşte de sărbători pascale la Constanţa. Artista se va întâlni de Paşte cu fiica ei, care locuieşte cu bunica, şi abia aşteaptă să meargă împreună cu familia, la biserică, în noaptea de Înviere.
Alessia, ce faci de Paşte? 
 
Voi merge la părinţii mei la Constanţa unde împreună cu fiica mea o vom ajuta pe mama cu pregătirile pentru sfintele sărbători şi ca în fiecare an vom merge şi la naşii mei de botez.
 
 
Ce îţi place cel mai mult la această sărbătoare şi ce îţi place să faci de Paşte?
 
Pentru mine este sărbătoare ori de câte ori merg acasă deoarece ajung destul de rar. De Paşte toată familia aşteaptă cu nerăbdare dimineaţa de Paşte, ca să ciocnim ouă!
 
Foto: Facebook
 
Cum aştepţi Paştele în fiecare an?
 
Sincer mă cam ia prin surprindere în fiecare an. Întotdeauna realizez că este Paştele cu două – trei săptămâni înainte şi mă străduiesc să fac în aşa fel încât să fiu liberă să pot merge alături de familie, să sărbătorim împreună.
 
 
Ce anume găteşti special pentru Paşte şi care este recordul de ouă vopsite pentru această sărbătoare?
 
Singură nu prea mă pricep aşa că o ajut pe mama cum pot iar anul acesta sper să vopsesc şi eu ouă deoarece mama le are deja vopsite când ajung eu acasă.
 
 
Ce-ţi place să mănânci cel mai mult de Paşte?
 
Îmi plac toate preparatele tradiţionale de Paşte dar în special drobul.
 
 
Ce preferi, drob de miel sau de porc?
 
Sincer nu am încercat drob de porc, mama face doar de miel şi de pui dar mi-ai dat o idee.
 
Foto: Facebook
 
Pască sau cozonac?
 
Şi pască şi cozonac, nu sunt privată de niciunul dintre aceste preparate şi pentru asta îi mulţumesc mamei.
 
 
Ce tradiţii respecţi de Paşte?
 
Când ajung cu câteva zile înainte îmi place foarte mult să merg la biserică la Prohod. La noi în familie tata aduce lumina sfântă acasă, în timp ce noi pregătim masa, dimineaţa ne spălăm pe faţă cu apă sfinţită, luăm anafură, după care trecem la ciocnit de ouă.
 
 
Obişnuieşti să ţii post? Te spovedeşti, te împărtăşeşti?
 
Din păcate, nu prea reuşesc să ţin post deoarece sunt pe drumuri mai tot timpul, am repetiţii aproape zilnic şi nu prea îmi rezistă organismul. De câte ori am încercat am ajuns la spital şi am hotărât să îi cer iertare lui Dumnezeu şi să mănânc astfel încât să îmi pot desfăşura toate activităţile fără nicio problemă. Doar mă spovedesc pentru că neţinând post nu mă pot împărtăşi.
 
Foto: Facebook
 
Ce amintiri ai din copilărie, legate de această sărbătoare?
 
În fiecare an îi amintesc mamei cum m-a certat când m-a prins mâncând din prăjitura mea preferată pe care o făcea bunica exact cu o zi înainte de Paşte. Mai sunt o grămadă de amintiri dar ar trebui să stăm de poveşti prea mult. Paşte fericit tuturor şi lumină în suflet!