Sărbători de iarnă cu Xmas Symphonyun, concertul trupei Zdob și Zdub

De: Dragos Tanase / 16.12.2014, 16:00
Sărbători de iarnă cu Xmas Symphonyun, concertul trupei Zdob și Zdub
Îndrăgita formație Zdob și Zdub revine cu o nouă piesă, "Lângă codrii de aramă", inclusă pe cel mai recent album al trupei, "Basta Mafia", lansat anul trecut împreună cu MediaPro Music.

Albumul conține 13 piese, printre care „Trece Vremea Omului”, „Nistru”, „Good Bye”, „F-S-S-O” și „The Holy Fuel”, dar și două bonus tracks. „Basta Mafia” a fost realizat în condiții de excepție, fiind înregistrat atât în Chișinău, la  Cuibul Studio, dar și în Germania, la Headroomstudio Berlin, în colaborare cu producătorul german Marc Elsner.

Piesa „Lângă codrii de aramă” a fost compusă de Mihai Gincu, iar versurile sunt semnate de Andrei Copot. Single-ul beneficiază și de un videoclip, parte din concertul Xmas Symphony, susținut în decembrie 2013 la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, alături de o orchestră simfonică. Pentru realizarea acestui spectacol, formația a colaborat timp de trei luni cu maestrul Mark Oselschi.

Concertul va fi difuzat integral în România pe micile ecrane, pe Acasă TV (24 decembrie, ora 22:00, 25 decembrie, ora 14:00), Acasă Gold (1 ianuarie, ora ora 01:30 și ora 11:00), Pro Cinema (2 ianuarie, ora 11:00) și Pro TV Internațional (25 decembrie, ora 22:30, 26 decembrie, ora 05:00 și ora 15:30).


 
Cei șase artiști moldoveni își propun să susțină în curând astfel de concerte și în țara noastră. Mai mult decât atât, în martie 2015, Zdob și Zdub va  sărbători, alături de fanii din România, 20 de ani de activitate, ocazie cu care trupa va organiza și un turneu național.

Pentru mai multe informații legate de Zdob și Zdub și activitatea trupei, puteți accesa www.zdob-si-zdub.com și https://www.facebook.com/zdobsizdub.