Sarbatorile Medievale ale Brașovului

Apropo.ro / 13.07.2007, 12:08
Sarbatorile Medievale ale Brașovului
Consiliul Județean Brașov va organiza, în perioada 20-22 iulie, prima ediție a "Sarbatorilor Medievale ale Brașovului", în care vor fi prezentate un turnir cu cascadori profesioniști și cai de rasa, spectacole de dans și muzica medievala, expoziții

Consiliul Județean Brașov va organiza, în perioada 20-22 iulie, prima ediție a „Sarbatorilor Medievale ale Brașovului”, în care vor fi prezentate un turnir cu cascadori profesioniști și cai de rasa, spectacole de dans și muzica medievala, expoziții de arta, un târg meșteșugaresc, piese de teatru.

Totodata, în cadrul „Sarbatorilor Medievale ale Brașovului” vor mai fi proiecții de film și un concert cu trupa Phoenix, transmite corespondentul MEDIAFAX. „Punctul forte al festivalului îl va constitui turnirul medieval, eveniment unic în România, la care vor participa 12 cascadori profesioniști de la studiourile Buftea și Castel Film, precum și 12 cai și cinci calești de la herghelia din Râșnov”, a declarat, joi, directorul festivalului, Mihai Pascu.

Prima seara a „Sarbatorilor Medievale ale Brașovului” va fi încheiata de un concert de muzica folk cu trupa Phoenix, Vasile Șeicaru, Mircea Baniciu și Vladi Cnejevici, pe Arena Liceului Sportiv din Brașov. Pe întreaga durata a festivalului, vor fi organizate expoziții de arme medievale, de documente vechi din Tezaurul Arhivelor Brașovene, de carte veche, dar și spectacole interactive cu publicul și concursuri (tras cu arcul și sulița la ținta, aruncarea cu securea, lupta pe bârna, lupta cu sabii ușoare sau concurs de taierea buștenilor).

Cea de-a doua zi de festival se va încheia cu un concert folk cu Ducu Bertzi, Florian Pitiș, Marius Bațu, Victor Socaciu și Adi Ivanițchi, precum și proiecție de film mut cu improvizații muzicale live. Pe lânga dansuri medievale, vizitatorii vor putea asista și la un spectacol de dansuri țiganești susținute de trupele „Lisandra” și „Inimi de Foc” din Tarlungeni.

De asemenea, de-a lungul zidurilor Cetații vor fi întâlniți meșteșugarii populari veniți din toate zonele țarii. Totuși, finalul primei ediții a „Sarbatorilor Medievale ale Brașovului” se vor încheia într- un spirit mai puțin medieval, și anume un concert cu trupe precum DJ Project, Akcent, HI- Q, Corina, Sistem și alții ce va culmina cu un spectacol de artificii, pe Arena Liceului Sportiv.

Mediafax