Săritura de pe cămilă, un sport de deșert

Apropo.ro / 19.05.2012, 12:00
Săritura de pe cămilă, un sport de deșert
Săritura de pe cămilă este un sport obișnuit printre bărbații din tribul Zaraniq din Yemen.

Săritura de pe cămilă este o tradiție unică în lume, și este practicată de către bărbații tribului Zaraniq, coasta de vest a Yemenului. Această practică se aseamănă cu săriturile acrobaților peste mașini sau alte obstacole.

În acest sport, ca și în altele existente, este nevoie de viteză, putere și curaj, iar cei din Zaraniq sunt adevărați profesioniști când este vorba de această activitate sportivă.

Atunci când se dă startul, săritorii încearcă să treacă peste cămilele-obstacol, cât mai multe la număr. Câștigă cel care a reușit să „zboare” peste cele mai multe cămile.

Acest sport își are originea în cele mai vechi timpuri, dar tradiția a fost reluată recent. Săritura peste cămile este un eveniment important pentru localnici și are loc la celebrarea unei nunți, etc.

Sportivii se îmbracă în haine albastre, pentru a se identifica de restul. Deși în regiunea Tehama, locul unde se află tribul Zaraniq, este una dintre cele mai sărace din lumea arabă, localnicii știu cum să-și facă viața mai ușoară.