Sarkozy se va retrage din politică dacă va fi învins în alegeri

De: Marian Andrei / 08.03.2012, 14:45
Sarkozy se va retrage din politică dacă va fi învins în alegeri
Președintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat public că va înceta definitiv să mai facă politică dacă va fi învins la alegerile prezidențiale din 22 aprilie și 6 mai.

Nicolas Sarkozy afirmase deja acest lucru, în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor într-o deplasare în Guyana, în luna ianuarie, declațiile sale fiind prezentate ulterior de prezentate de mai multe ziare.

În cadrul declarațiilor de astăzi, Sarkozi, fiind întrebat „dacă veți pierde aceste alegeri prezidențiale, vă veți retrage din politică?”, a raspuns afirmativ.

„Nu mă pun în această ipostază dar (…) voi face altceva” în cazul unei înfrângeri, a declarat Nicolas Sarkozy. „Dar ce, nu știu„, a adăugat șeful statului, care este devansat în sondajele de opinie cu peste 10 puncte de adversarul său socialist François Hollande.

„Am 56 de ani, fac politică de 35 de ani, am o meserie, îmi voi schimba viața complet, nu veți mai auzi de mine dacă voi fi învins„, a declarat șeful statului.

Rămâne de văzut dacă totuși nu va face precum Traian Băsescu, uitând subit afirmațille. Băsescu declarase, în 2007, că dacă va fi suspendat de Parlament, „În cinci minute voi demisiona și voi chema în fața electoratului pe cei care au generat abuzul constituțional”.