Șarlota cu fructe

Apropo.ro / 03.05.2004, 15:21
Șarlota cu fructe
Ingrediente pentru 6 portii 500 g pișcoturi, 500 g branza de vaci cremoasa, 150 g zahar, 100 g migdale macinate, 40 g gelatina , 50 g unt, 5 linguri sirop de portocale, 200 g ciocolata, 4 linguri smantana, 250 g fructe confiate Preparare: Se tapeteaza o forma de șarlota cu


Ingrediente pentru 6 portii

500 g pișcoturi, 500 g branza de vaci cremoasa, 150 g zahar, 100 g migdale macinate, 40 g gelatina , 50 g unt, 5 linguri sirop de portocale, 200 g ciocolata, 4 linguri smantana, 250 g fructe confiate

Preparare: Se tapeteaza o forma de șarlota cu folie de plastic, speciala pentru prajituri. Se îmbraca apoi în interior cu pișcoturi înmuiate în sirop de portocale diluat cu 3 linguri de apa, avand grija ca partea bombata a pișcoturilor sa fie în afara. Într-un castron, se amesteca branza cu untul înmuiat, migdalele macinate și fructele confiate, taiate marunt. Separat, se fierbe zaharul cu 2 linguri de apa, apoi se da deoparte și se amesteca cu gelatina, care a fost pusa, în prealabil, la înmuiat în puțina apa rece. Se amesteca bine pana se dizolva complet gelatina. Dupa ce se racorește complet, se amesteca cu compoziția de branza, apoi se toarna în forma de șarlota. Se acopera cu un strat de pișcoturi, se garnisește cu fructe confiate și se lasa la frigider, cel puțin 6 ore. Se servește cu un sos preparat din ciocolata topita, batuta cu smantana.